Dėl pasikartojančių koronaviruso atvejų mėnesio viduryje dvi savaites nerungtyniavęs „Rytas“ trečiadienį vertėsi aštuonių žaidėjų rotacija. G. Žibėnas neabejojo, jog nuovargis buvo viena priežasčių, kodėl antroje susitikimo dalyje svečiai nutolo dviženkliu skirtumu, kita vertus, turėjo auklėtiniams ir priekaištų.

„Du kėlinius pildėme tai, ką buvome pasiruošę. Tik iškart matėsi, kad mums trūksta fiziškumo, kuriuo „Žalgiriui“ deramai neatsakėme. Didelis lūžis įvyko trečio kėlinio pradžioje – nedovanotina po pertraukos grįžti į žaidimą trimis klaidomis iš eilės. Viską apibendrinant, neatėmėme iš varžovų nė vieno taško, jie susirinko savo vidurkį.

Galima kalbėti, ką nori, bet „Žalgirio“ sudėtis – stipresnė. Jei norime tokią komandą įveikti dukart iš eilės, reikia gynyboje žaisti žymiai grubiau, agresyviau. Negali su jais žaisti „bėk ir mesk“ krepšinio. O dabar Nigelis Hayesas ką norėjo, tą ir darė. Nors negaliu sakyti, kad žaidėjai nėjo į aikštę mirti – ne taip paprasta puolime atkovoti 15 kamuolių“, – vertino G. Žibėnas.

Šeimininkai per 40 min. atliko tik 13 rezultatyvių perdavimų, o suklydo 18 kartų. Padėti organizuoti puolimą galėjęs Augustas Marčiulionis nuo atsarginių suolo taip ir nepakilo. Pasak trenerio, jis pastarosiomis dienomis sirgo, tačiau bus pasiruošęs žengti į aikštę penktadienio mače su Prienų „Cbet“.

Tuo metu žalgiriečių vairininkas M. Schilleris už įdomią kovą pagyrė abi komandas.

„Laimėjome, nes antroje mačo dalyje labiau susikaupėme gynyboje. Taktinių pakeitimų nebuvo, tiesiog viską darėme aktyviau, agresyviau trukdėme varžovams įžaisti kamuolį, dažniau jį pamušdavome ir perimdavome“, – teigė austras.

Jis prisipažino prieš susitikimą nė nebandęs auklėtinių motyvuoti dar šviežiais netikėto pralaimėjimo „Rytui“ Kaune prisiminimais.

„Per 8 mėnesius, kuriuos praleidau Lietuvoje, supratau, kad komandos nereikia nuteikinėti rungtynėms su „Rytu“. Todėl pamaniau, kad net neverta apie tai užsiminti“, – sakė M. Schilleris.

Specialistas pirmą kartą svečiavosi „Jeep“ salėje, mat pirmąjį tarpusavio mačą Vilniuje komandos dar žaidė gretimoje ASG arenoje.

Prieš dvikovą „Žalgirio“ treneris susidomėjęs žiūrinėjo palubėse iškabintas visų laikų „Ryto“ sirgalių numylėtinių nuotraukas, tarp kurių pamatė pažįstamų veidų.

„Atpažinau buvusį Maskvos srities „Chimki“ trenerį (Rimą Kurtinaitį – Delfi), taip pat Vilniaus klubo sporto direktorių (Donatą Zavacką, tiesa, pastarojo atvaizdo „Ryto“ garbės galerijoje nėra, tad jį treneris veikiausiai pastebėjo gyvą tribūnoje – Delfi). Juk jis dabar sporto direktorius, tiesa? Jūs nepatikėsite, bet aš jį prisimenu dar iš tų laikų, kai jis žaidė Liudvigsburgo ekipoje Vokietijoje“, – šypsojosi M. Schilleris.

Paklaustas, ar atpažino ir dabartinį „Žalgirio“ sporto direktorių Robertą Javtoką, jaunystėje gynusį „Ryto“ garbę, austras taip pat šypsodamasis purtė galvą ir teisinosi prastu regėjimu.

Kauniečių gretose trečiadienį neregistruoti buvo Marekas Blaževičius ir koronavirusu sergantis Patricio Garino, vilniečiams trūko traumuotų Kristjano Kitsingo ir Roko Gusčio.

Šios rungtynės turėjo būti žaidžiamos prieš mėnesį, tačiau buvo atidėtos dėl koronaviruso atvejo „Ryto“ klube.

Tai buvo pirmas mačas Vilniuje su žiūrovais tribūnose nuo praėjusio lapkričio. Prieš dvikovos pradžią mikrofoną į rankas paėmęs G. Žibėnas trumpai pasveikino grįžusius sirgalius ir paprašė jų pagalbos iš tribūnų.

„Tikimės stebuklo, kad iki LKL atkrintamųjų varžybų bent trečdalį arenos leis užpildyti“, – jau po akistatos vylėsi specialistas.

Per trejas ankstesnes tarpusavio dvikovas LKL reguliariajame sezone „Žalgiris“ iškovojo dvi pergales (84:72 ir 92:45), bet prieš pustrečios savaitės vilniečiai pagaliau surado kontrargumentų ir laimėjo 86:85.

„Žalgiris“ (28/3) pirmauja turnyro lentelėje, „Rytas“ (23/7) žengia įkandin antroje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)