ią aikštelę bendra iniciatyva atnaujino Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos krepšinio federacija.

„Simboliška, kad tose pačiose sporto erdvėse, kurios išaugino dabartines krepšinio legendas, gali treniruotis ir jaunesnė karta. Tiesą sakant, atnaujinti aikšteles seniūnijose nusprendėme būtent dėl šios priežasties – puikiai suprantame, kad aistra sportui dažnai gimsta sportuojant artimiausiame kieme ir tik vėliau persikelia į sporto mokyklas ir profesionalias komandas, todėl siekėme padaryti šias erdves prieinamas ir patrauklias kiekvienam“, – teigė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.


Prie šios dvišalės iniciatyvos prisidėjo ir Lietuvos krepšinio federacija, kuri atnaujino aikštelės krepšius, lankus ir tinklelius. Taip federacija tęsia savo iniciatyvą, kai kartu su vietos savivalda ir verslu per metus atnaujina bent po vieną krepšinio aikštelę.

„Labai smagu, kad bendromis jėgomis pavyksta renovuoti ir naujam gyvenimui prikelti vis daugiau aikštelių. Džiaugiamės ir miesto iniciatyva, nes ši erdvė suteiks jaunimui ir visiems miestiečiams galimybę tinkamai išnaudoti savo laiką, tapti sveikesniais. Simboliška, kad ši aikštelė dedikuota Artūrui Karnišovui, nes būtent šiame rajone jis gimė ir užaugo, leido savo laisvalaikį“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Siekdama populiarinti krepšinį ir aktyvų, sveiką gyvenimo būdą, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) tęs programą, pagal kurią su partneriais atnaujins lauko krepšinio aikšteles įvairiuose Lietuvos miestuose. Šiuo metu tokiomis aikštelėmis gali džiaugtis Tauragės Tarailių mikrorajono ir Švenčionėlių gyventojai, Vilniaus Valdorfo Žaliosios mokykla, Vilniaus „Genio“ progimnazija, Karoliniškių gimnazija ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)