Valdybos posėdyje už vienuolikos komandų čempionatą nubalsuota vienbalsiai. Valdybą sudaro dešimt dabartinių čempionato klubų atstovų, LKL prezidentas R. Milašius ir LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

„Dažnai LKL buvo labai kritikuojama, kad neateina naujų komandų, stovi vanduo. Šiandien – neeilinis netradicinis, sprendimas, vienbalsiai nuspręsta dėl lygos plėtros.

Čempionate dalyvaus 11 ekipų, dar kitąmet, nuo 2022-ųjų – 12 komandų. Dar vienas klubas prisijungs arba iš NKL, arba komerciniu principu“, – kalbėjo R. Milašius.

Tiesa, lygos atstovai pripažino, kad vienu metu posėdyje diskusijos buvo pasiekusios aklavietę, čia nusileido Kauno „Žalgirio“ atstovai, sutikę trečiąjį ratą žaisti svečiuose.

„Posėdis buvo sudėtingas, nuomonių buvo daug, atrodė, kad teks atidėti posėdį. Tačiau pavyko rasti optimalų sprendimą, kai „Žalgirio“ klubas sutiko trečio rato rungtynes žaisti svečių aikštėse“, – teigė LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė.

„Pasirinkimas buvo tarp 10-ies ir 11-os komandų. Didžioji dauguma klubų pritarė 12-os komandų modeliui. Tad kitas sezonas – pereinamasis etapas su 11-os ekipų pirmenybėmis“, – papildė lygos varžybų direktorė.

R. Milašius teigė, jog nėra pagrindo bijoti, jog pritrūks lygai talentingų žaidėjų. Anot jo, ir dabar būtų galima suformuoti komandą iš talentingų jaunuolių.

„Atkreipkite dėmesį į Prienus, kai kurie jaunuoliai žaidžia ne po 1-2 min., o po 20 minučių. Tie jauni krepšininkai gali papildyti 11-tą ar 12-tą LKL komandą, be to, jie nebus brangūs.

Pirmoje vietoje – sportinis principas, ką akcentuoja ir FIBA. Žavi Jonava, gera girdėti jų klubo viziją. Tie pirmieji žingsniai maloniai stebina. Tai, ką turi Jonava, to neturi kai kurie LKL klubai“, – teigė R. Milašius.

Varžybų direktorė atskleidė, kad lygos naujokai ryžtingai ėmėsi ruoštis atėjimui į LKL, ėmė rengti būtinus dokumentus, užtikrino minimalų klubo biudžetą (400 tūkst. eurų).

Būtent tokia suma yra minimalus metinis LKL klubo biudžetas, o nuo 2022-ųjų biudžeto kartelė bus kilstelta iki 600 tūkst.

R. Liuimienė pridūrė, kad lygoje nebus dviejų „CBet“ komandų, tą dar turės patvirtinti lygos valdyba.

R. Milašius papildė, kad „CBet“ bendrovė renkasi Jonavą, kurios klubui planuoja skirti 150 tūkst. eurų paramą.

Lygos prezidentas teigė, kad nuo 2024 metų veiks sveikas, sportinis principas: lygos autsaideriai turės palikti stipriausią šalies krepšinio lygą.

„Kalbėjau su „Mantingos“ vadovu, jie turi sklypą arenai. Bet arena iki 2024-ųjų bus pastatyta ne tik Marijampolėje, bet ir Plungėje, kuri nekantrauja grįžti su legendiniu „Olimpu“.

Mažeikiai turėjo seniai pradėti statytis areną. Jų atstovai turi viziją, jog ir jie gali turėti klubą LKL.

Gargždai turi ambicijų, turtingas regionas. Tad 2024 metais bus ir iškrentančių“, – žadėjo R. Milašius.

LKL vadovas atmetė galimybę kandidatuoti į Lietuvos krepšinio federacijos prezidento postą.

„Bet jei reikės pagalbos naujai komandai, aš neatsisakau padėti. Man 63 metai, dar dirbti 8 metus naujame poste nėra gera mintis. Man patinka tai, ką dabar veikiu“, – teigė R.Milašius.

Keičiasi formatas


Keisis ir LKL čempionato formatas: pirmuose dviejuose ratuose komandos tarpusavyje po kartą rungtyniaus namuose ir išvykoje, o trečiajame rate namų aikštėje žaisianti komanda bus nustatyta burtų keliu.

Tai negalios tik Kauno „Žalgiriui“, kuris visas trečiojo rato dvikovas žais išvykoje. Kadangi reguliariojo sezono mačų skaičius sumažės, bus išplečiamos atkrintamosios varžybos: ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiama iki 3, finaluose – iki 4 pergalių.

Pakeitus lygos formatą į atkrintamąsias nepatekusios komandos per sezoną sužais mažesnį rungtynių skaičių, o tai – mažesnės klubų pajamos iš rungtynių.

„Kaip kompensuoti klubams mažesnį rungtynių skaičių? Dar konkrečių sprendimų nėra, svarstome įvairius variantus, kitą vertus tai nėra ženkliai mažesnis rungtynių skaičius pagal naująjį modelį“, – teigė R. Liuimienė.

Ji teigė, kad ilginant atkrintamųjų serijas yra galvojama, kaip išvengti nuobodžių, nuspėjamų serijų ir kaip tas kovas padaryti kuo įdomesnes žiūrovams.

Vienuolika komandų šalies pirmenybėse varžysis pirmą kartą nuo 2014-15 m. sezono, kai šalia dabartinių čempionato klubų rungtyniavo ir „Mažeikių“ ekipa.

Virginijus Šeškus (Foto: "Jonava")
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)