Pagrindiniu Giedriaus Žibėno auklėtinių raktu į pergalę tapo taiklūs tolimi metimai: sostinės atstovai pataikė net 15 tritaškių iš 26-ių (58 proc.), kai jų oponentai teatsakė 5 šūviais iš 20-ies (25 proc.).

„Ryto“ gretose rezultatyvumu išsiskyrė Arnas Butkevičius. Komandos kapitonas pelnė 16 taškų (3/4 tritaškiai). Jam puikiai talkino Ivanas Buva, Gytis Radzevičius (3/3 tritaškiai) ir Mindaugas Girdžiūnas (4/6 tritaškiai), pridėję atitinkamai 15, 14 ir 13 taškų.

„Juventus“ gretose rezultatyviausias buvo Mindaugas Kupšas. Vidurio puolėjas pelnė 20 taškų (6/7 dvitaškiai, 8/10 baudos), bet baigiantis dvikovai išnaudojo pražangų limitą.

„Ryto“ klube debiutavo Arnas Adomavičius. Gynėjas pasižymėjo taikliu tolimu metimu.

„Juventus“ komandoje debiutines šio sezono rungtynes sužaidė ir Martynas Paliukėnas. Įžaidėjas per 23 minutes išsiskyrė ketvertukais statistikos grafoje – 4 taškai, 4 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 20, Ignas Vaitkus 17, Žygimantas Skučas 11 taškų.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 16, Ivanas Buva 15, Gytis Radzevičius 14 (9 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 13, Andrew Goudelockas 11 taškų.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai iš sostinės,spurtuodami atkarpa 11:3. Vis tik uteniškiai po šalto dušo rungtynių pradžioje atsigavo ir savo atsilikimą kėlinio pabaigoje sumažino iki 2 taškų (23:21).

Antrasis rungtynių ketvirtis ir vėl prasidėjo „Ryto“ spurtu 10:2, kuris leido sostinės ekipai pirmą kartą rungtynėse susikrauti dviženklį taškų pranašumą (33:23). Į tai dar vienu spurtu Žydrūno Urbono auklėtiniams atsakyti nepavyko ir prieš didžiąją pertrauką komandas skyrė 12 taškų – 45:33.

Pirmoje rungtynių pusėje aikštės šeimininkams fatališkai nekrito tolimi metimai – vos 3 taiklūs šūviai iš 14 (21 proc.), tuo metu „Rytas“ tritaškius metė kur kas solidžiau – 7 realizuoti metimai iš 11 (63 proc.).

Antroji pusė prasidėjo „Juventus“ bandymais sumažinti atsilikimą. Po taiklaus Martyno Gecevičiaus tritaškio komandas skyrė tik 6 taškai (59:53), tačiau sostinės ekipa ir vėl spurtavo bei susikrovė didžiausią 16 taškų persvarą šios dienos rungtynėse (72:56).

Paskutiniame ketvirtyje aikštės šeimininkai dar bandė kabintis varžovams į atlapus ir savo atsilikimą sumažino iki 5 taškų (83:78), tačiau svečiai iš sostinės arčiau varžovų nebeprisileido ir šventė pergalę rezultatu 88:82.

Primename, kad koronaviruso užpulti vilniečiai LKL čempionate nežaidė pastarąsias dvi savaites.

Įdomu, kad paskutinis „Juventus“ ir „Ryto“ mačas baigėsi tikru skandalu.

Nors pergalę 88:86 šventė rytiečiai, LKL Drausmės komisija vėliau pripažino esminę teisėjų klaidą ir juos suspendavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)