Tam, kad tai padarytų, katalonams penktadienį prireikė ne tik papildomų penkių minučių (komandoms teko žaisti pratęsimą – 81:78), bet ir išmesti net 44 baudų metimus. Būtent šis neįprastai didelis, kai kurių net skandalingu pavadintas, skaičius užkliuvo Rusijos krepšinio gerbėjams bei specialistams.

„Eurolyga iš tikrųjų yra mafija, kaip kalba kitų šalių fanai. „Barcelona“ metė net 44 baudas, iš kurių pusės pražangų nebuvo. Na, ir, aišku, paskutinė ataka – paprasčiausiai gėdinga. Kevinui Pangosui atvirai vožia per rankas, o švilpukai tyli. Tai visos lygos gėda“, – piktinosi vienas rusų aistruolis.

Su jo emocingai išdėstytais priekaištais sutiko vienas garsiausių šios šalies krepšinio ekspertų ir TV komentatorių, buvęs treneris Vladimiras Gomelskis.

„Eurolyga – ispaniškas turnyras. Madrido „Real“ beviltiškai pralaimi seriją Stambulo „Anadolu Efes“, o išvesti bent vieną ispanišką klubą į Finalo ketvertą – labai svarbus lygos darbas“, – tikino ekspertas, matyt, turėdamas galvoje, kad Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu yra iš Ispanijos.

„Zenit“ svečiuose sužaidė dvejas kokybiškas rungtynes ir nedaug trūko, kad dabar būtų priekyje 2:0. Bet ir rezultatas 1:1 teikia vilties“, – pridėjo V. Gomelskis.

Antrai dvikovai vadovavo italas Luigi Lamonica, slovėnas Damiras Javoras ir vokietė Anne Panther.

Nei Šarūnas Jasikevičius, nei Xavi Pascualis spaudos konferencijoje teisėjų darbo nekomentavo, bet ir nelabai galėjo tai daryti, nes už be tokią kritiką jų atžvilgiu grėstų baudos.

Teisybės dėlei reikėtų pažymėti, kad „Barca“ šioje serijoje savo žaidimą grindžia fiziniu krepšiniu ir gerokai dažniau atakuoja iš po krepšio, kai „Zenit“ labiau remiasi metimais iš distancijos, kas galimai ir lemia įvairius skirtumus statistikos protokole.

Tiesa, praraja tarp abiejų komandų išmestų baudų – 44 prieš 19 – vis tiek kelia tam tikrų klausimų, kaip ir paskutinis rungtynių epizodas, kai Adamas Hanga, arbitrų manymu, švariai išmušė kamuolį iš antrą pratęsimą mėginusio išplėšti K. Pangoso rankų. Švilpuko neišgirdęs kanadietis tuo liko gerokai nustebęs.

Dabar serija keliasi į Sankt Peterburgą, kur kitą trečiadienį ir penktadienį vyks trečias bei ketvirtas susitikimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)