Dramatiškų ir permainingų rungtynių pagrindinio laiko pabaigoje šanso suduoti varžovams morališkai gniuždantį smūgį neišnaudojo kanadietis Kevinas Pangosas.

Iki pagrindinio laiko pabaigos likus 20 sekundžių Nikola Mirotičius nesugebėjo pralaužti Tariko Blacko gynybos ir netiksliai atakavo iš kairiojo baudos aikštelės krašto, o kamuolį atkovoję svečiai jį laikyti savo rankose galėjo iki pat susitikimo pabaigos.

Esant lygiam rezultatui „Zenit“ paskutinio metimo atsakomybę patikėjo Pangosui, tačiau, nors verždamasis link krepšio, kanadietis susitvarkė su Nicko Calatheso gynyba, lemiamas jo metimas iš vidutinio nuotolio buvo netaiklus.

Panašioje situacijoje Sankt Peterburgo komandos gynėjas atsidūrė ir paskutinėmis pratęsimo sekundėmis. Komandai atsiliekant trijų taškų skirtumu į varžovų aikštės pusę kamuolį persivaręs krepšininkas bandė atlikti rezultatą išlyginti potencialiai galėjusį metimą, tačiau jo veiksmus meistriškai perskaitė puikiai gynyboje sužaidęs „Barcelonos“ vengras Adamas Hanga.

Prie gyvybiškai svarbios Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pergalės svariausiai prisidėjo aukštaūgis Brandonas Daviesas. 32 minutes sužaidęs amerikietis per jas surinko 22 taškus (5/8 dvit., 12/13 baud.) ir 8 atkovotus kamuolius. Net 10 varžovų pražangų išprovokavęs žaidėjas pasirodymą baigė su 33 naudingumo balais.

Namuose pirmąsias serijos iki trijų pergalių rungtynes pralaimėjusi Eurolygos komanda per 44 tokius iki šiol užfiksuotus atvejus išsigelbėjo ir sugebėjo žengti į kitą etapą tik vienintelį sykį. Tą padarė būtent „Barcelona“, 2009-ais metais tokiu būdu palaužusi Vitorijos „Baskonia“ ir pasiekusi finalo ketvertą.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 22 (8 atk .kam.), Cory Higginsas 15 (9/9 baud.), Kyle'as Kuričius 9 taškai.

„Zenit“: Kevinas Pangosas 23 (5/8 dvit., 1/7 trit., 10/13 baud.), Willas Thomasas 17, Austinas Hollinsas 12 taškų.

Trečiosios komandų tarpusavio rungtynės Sankt Peterburge vyks trečiadienį, balandžio 28-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)