Kad buria savo komandą, penktadienį vykusioje Delfi laidoje „Krepšinio zona“ patvirtino dabartinis LKF sporto direktorius Ramūnas Butautas.

56-erių kaunietis atskleidė, kad dalyvauti LKF vadovo rinkimuose jį paskatino Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius, tai padaręs dar praėjusią vasarą.

„Tiesą sakant, į mano asmeninius planus tai nepateko. Aš mėgstu savo gyvenimą planuoti ir siekti savo tikslų, tai nebuvo nei mano tikslas nei svajonė, nei punktas mano planuose, bet praėjusią sulaukiau R. Milašiaus skambučio – jis ir įkalbėjo mane labai rimtai mąstyti apie kandidatavimą rinkimuose. Buriame komandą, profesionalią komandą, pažiūrėsime, kaip reikalai vystysis toliau“, – tvirtino R. Butautas.

Pasak jo, pasitikėjimo savimi pridėjo ir krepšinio bendruomenės reakcija. „Krepšinio pasaulis nėra didelis, žinutė apie mano galimą kandidatūrą nuskriejo labai greitai, pasipylė skambučiai iš krepšinio bendruomenės, netgi sirgalių tarpo“, – tvirtino LKF sporto direktorius.

Ilgus metus treneriu dirbęs R. Butautas yra stovėjęs ir prie Lietuvos krepšinio rinktinės vairo, su kuria 2007-aisiais Europos čempionate iškovojo bronzą. 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse jo treniruojama rinktinė užėmė ketvirtąją vietą, pareigas jis paliko po nesėkmingo 2009-ųjų Europos čempionato.

Paskutinis R. Butauto treniruotas klubas – Panevėžio „Lietkabelis“.

R. Butautas užsiminė, kad jo prioritetas būtų tęsti dvi kadencijas krepšinio federacijai vadovavusio Arvydo Sabonio darbus, dėmesį sutelkiant ne tik į vyrų rinktinę, bet ir į jaunimo projektų vystymą bei moterų krepšinio gaivinimą.

R. Butautas yra Lietuvos krepšinio legendos – žaidėjo, trenerio, krepšinio federacijos vadovo ir pedagogo Stepo Butauto sūnus.

Primename, kad yra aiškios kelios į LKF prezidento postą kandidatuojančio 41-erių R. Javtoko komandos pavardės. Viceprezidentų pareigos yra numatytos žurnalistui Edmundui Jakilaičiui ir krepšinio treneriui Jonui Kazlauskui.

Antroji A. Sabonio kadencija baigsis po Tokijo olimpinių žaidynių.

„BasketNews.lt“ podkaste prieš mėnesį buvo skelbta, kad tarp potencialių kandidatų į LKF vadovo pareigas yra ir Rimantas Kaukėnas. Toje pačioje laidoje minėta, kad R. Butautui tapus LKF vadovu vienu iš jo viceprezidentų galėtų tapti A. Sabonis, o generalinio sekretoriaus poste tokiu atveju liktų Mindaugas Špokas.

Taip pat krepšinio kuluaruose sklando kalbos apie aktyvią agitacinę Mindaugo Balčiūno ir Vydo Gedvilo kompanijos veiklą ruošiantis būsimiems rinkimams.

A. Sabonis LKF vadovo pareigas eina nuo 2011-ųjų. Per šį laiką Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo du Europos čempionato sidabro medalius (2013 ir 2015 m.), du kartus pateko į olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)