„Šiuo metu pagrindinis mano sportas – vaikščiojimas. Kasdien įvairiose Vilniaus vietose nueinu mažiausiai dešimt tūkstančių žingsnių, dažnai ir daugiau“, – pasakoja A. Užkalnis.

Andrius prisiminė kuriozišką istoriją, kaip baigė biatlonininko karjerą. Jis per treniruotę nepamatė, kad šalia taikinio yra treneris ir ten šovė. Viskas baigėsi laimingai, bet A. Užkalnis daugiau į biatlono pratybas nebeatėjo.

Žinomas žurnalistas pažėrė įdomių, netradicinių minčių apie krepšinį. Pasak Andriaus, labai gerai, kad žmonės stebėdami krepšinio rungtynes, sirgdami už mylimą komandą patenkina savo ego, lieja emocijas, švenčia pergales. Tačiau jis gana skeptiškai vertina teiginius, kad mūsų krepšinis net tada, kai išgyveno aukso amžių, smarkiai garsina Lietuvos vardą pasaulyje, prisideda prie teigiamo šalies įvaizdžio formavimo.

A. Užkalnis samprotavo ir apie sporto sąsajas su politika. Jis nemato nieko bloga, kad mūsų krepšininkai, treneriai pasirenka Rusijos klubus: Anot pašnekovo, tai yra tik darbas. Jei žaidėjai pradėtų šlovinti Rusijos politiką, Putiną, tada jau būtų negerai.

Andrius pasisakė ir apie krepšinio rungtynių komentavimą Lietuvoje. Jo nuomone, svarbiausias varžybas galėtų komentuoti profesionalūs specialistai – treneriai ar buvę krepšininkai. A. Užkalniui patiko, kaip tai darė Linas Kleiza.

Garsus žurnalistas pasidalijo mintimis apie tai, kodėl Vilniuje iki šiol nėra normalaus futbolo stadiono. A. Užkalnio teigimu, viena priežasčių ta, kad sostinėje neatsiranda iniciatyvaus, aktyvaus žmogaus, kuris būtų itin suinteresuotas arenos atsiradimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)