Šeimininkai sutriuškino oponentus 92:68 (27:10, 29:14, 22:22, 14:22).

Alytiškių gynyba buvo absoliučiai bejėgė pirmoje mačo pusėje, ir jau antrame ketvirtyje jokios intrigos nebeliko nė kvapo.

„Žalgiris“ šlavė varžovus metimais iš toli, tiesa, po pertraukos pristabdė arklius ir baigė mačą pataikęs 11 tritaškių iš 23 (47 proc.).

Daugiausiai tikslių šūvių – kirkšnies traumą išsigydžiusio A. Milaknio sąskaitoje. Veteranas pataikė 3 tolimus metimus iš 6 ir per 19 min. surinko 9 taškus, atkovojo 3 atšokusius kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

„Jis nesitreniravo su komanda nė karto prieš šias rungtynes, nes tam mes paprasčiausiai neturėjome laiko – tiek daug mačų reikėjo sužaisti. Svarbiausia, kad Artūras nebejaučia skausmų ir gali žaisti“, – auklėtinio sugrįžimą komentavo treneris Martinas Schilleris.

Savo ruožtu, visa svečių ekipa pataikė vos 6 tritaškius iš 29 (20 proc.).

Su dzūkais „Žalgiris“ paskutinį kartą buvo susitikęs vos prieš savaitę ir tuomet svečiuose nugalėjo 95:78. M. Schillerio auklėtiniai laimėjo visas keturias tarpusavio dvikovas šiame sezone.

Turnyro lentelėje kauniečiai tvirtai pirmauja (26/3), alytiškiai užima aštuntą vietą (10/20) ir toliau grumiasi dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne’as 14, Rokas Jokubaitis ir Marius Grigonis – po 10, Lukas Lekavičius (9 rez. perd.), Artūras Milaknis (3/6 trit.) ir Steve’as Vasturia – po 9, Karolis Lukošiūnas 8.

„Dzūkija“: Matas Jucikas 14, Paolo Marinelli 11, Paulius Danisevičius 10 (2/7 trit.), Vytenis Čižauskas (0/4 trit.), Artūras Jomantas (5 atk. kam.) ir Martynas ZIgmantavičius – po 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)