34-erių metų Rusijos ekipos ir Lietuvos rinktinės gynėjas išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą.

Įžaidėjas buvo vienas iš „Lokomotiv“ lyderių, o komanda turnyre nužygiavo iki ketvirtfinalio etapo, kuriame 1-2 nusileido vėliau į finalą prasimušusiai ir kelialapį į Eurolygą iškovojusiai Kazanės UNIKS ekipai.

Šį sezoną M. Kalnietis buvo geriausias turnyro asistentas, per rungtynes vidutiniškai atlikdavęs po 7,1 rezultatyvaus perdavimo. Ant parketo lietuvis praleisdavo po 28 min., per jas taip pat pelnė po 8,7 taško, atkovojo po 2,8 kamuolio ir rinko po 13,4 efektyvumo balo.

Antros ketvirtfinalio rungtynės jam buvo sėkmingiausios per karjerą Europos taurėje – veteranas pelnė 23 taškus ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų, o komanda pasiekė pergalę.

Kartu su M. Kalniečiu į antrąjį simbolinį turnyro penketą pateko slovėnas gynėjas Jaka Blažičius (Liublianos „Olimpija“), amerikietis krašto puolėjas Anthony Brownas (Paryžiaus „Metropolitains 92“), pastarojo bendrapavardis tautietis puolėjas Johnas Brownas (Kazanės UNIKS) bei dar vienas amerikietis – vidurio puolėjas Vince'as Hunteris (Bolonijos „Virtus“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)