Pasak Lietuvos ambasadoriaus JAV Vygaudo Ušacko, ši šventė "bus puiki proga dar kartą priminti amerikiečiams ir viso pasaulio sporto aistruoliams apie Lietuvos krepšininkų pasiekimus, pagerbti visus, kurie prisidėjo prie Lietuvos krepšinio ir Lietuvos vardo pasaulyje garsinimo."

Lietuvos krepšinio šventėje Hiustone dalyvaus NBA žaidę ir dauguma šiuo metu žaidžiančių Lietuvos krepšininkų, Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika bei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis.

Šventės metu valstybiniai apdovanojimai už nuopelnus Lietuvai bus įteikti NBA komisarui Davidui Sternui bei NBA viceprezidentei tarptautiniams ryšiams Kim Bohuny.

"D.Sterno vadovaujamoje NBA lygoje daug metų tobulėjo ir Lietuvos vardą garsino bei tebegarsina ryškiausios mūsų krepšinio žvaigždės. Tai tik dalis paramos, kurią Lietuvos krepšinis gavo iš stipriausios pasaulio lygos. Per tuos bendradarbiavimo metus neįkainojamos krepšinio vadybos patirties ir žinių iš NBA lygos gavo mūsų šalies krepšinio specialistai, kurie visa tai galėjo pritaikyti grįžę į Lietuvą",- teigė A.Pavilonis.

Pasak jo, per beveik 20 bendradarbiavimo metų NBA padėjo surengti daugybę seminarų JAV ir Lietuvoje, kuriuose patirtimi su Lietuvos treneriais ir vadybininkais dalijosi NBA specialistai ir NBA klubų treneriai.

Lietuvos krepšinio vakare Hiustone turėtų apsilankyti ir nemažai Europos bei NBA krepšinio žvaigždžių, kurios atvyks į NBA "Visų žvaigždžių" savaitgalio renginius Hiustone.

Lietuvos krepšinio šventės metu koncertuos Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė, senovės lietuvių liaudies instrumentu - skrabalais - gros Regimantas Šilinskas, o renginį ves Marijonas Mikutavičius.

2005-2006 metų sezone Lietuvai NBA lygoje atstovauja šeši krepšininkai - Žydrūnas Ilgauskas ir Martynas Andriuškevičius ("Cavaliers"), Šarūnas Jasikevičius ("Pacers"), Linas Kleiza ("Nuggets"), Arvydas Macijauskas ("Hornets") bei Darius Songaila ("Bulls").

Dar du Lietuvos krepšininkai NBA žaidė praėjusiame ir šiame dešimtmetyje - Šarūnas Marčiulionis ("Golden State Warriors," "SuperSonics", "Kings" bei "Nuggets") ir Arvydas Sabonis ("Trail Blazers").

Lietuvos krepšinio šventės Hiustone rėmėjai - kompanija "Nike", Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), bendrovė "Švyturys", išskirtines NBA varžybų transliacijų teises Lietuvoje turinti LNK televizija ir privatūs JAV bei Lietuvos verslininkai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją