„Žalgiriui“ vis dar nepadėjo Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas ir Patricio Garino.

Įdomu tai, kad abiem komandoms šiame mače trūko tolimų metimų – „Neptūnas“ pataikė 3 iš 18, „Žalgiris“ – 3 iš 17. Žalgiriečiai visus juos pridėjo per 4 paskutines mačo minutes.

Klaipėdos komanda rungtynes pradėjo sėkmingiau ir spurtavo 8:0, o „Žalgiriui“ pirmuosius taškus Marius Grigonis pelnė tik prabėgus pusketvirtos minutės. Svečiai neleido „Neptūnui“ įgauti dviženklio pranašumo ir Augustine’o Rubito bei Joffrey Lauvergne’o dėka artėjo – 12:14. Galiausiai po Roko Jokubaičio metimo kėlinį „Žalgiris“ baigė jau pirmaudamas – 17:16.

Antrame ketvirtyje savo klaidų kauniečiai nekartojo ir pradėjo jį geriau (23:18), tiesa, pabėgti toli neįstengė, kadangi „Neptūnas“ vėl kvėpavo į nugaras – 29:30. Kėlinį „Žalgiris“ vėl baigė pozityviau (38:31), o po didžiosios pertraukos ėmė kontroliuoti situaciją.

Skirtumas tapo dviženklis (58:44), o Lukas Lekavičius ir Marekas Blaževičius padėjo „Žalgiriui“ nešvaistyti persvaros. Galiausiai per paskutinį kėlinį „Žalgiriui“ tereikėjo neiššvaistyti pranašumo, ką jie ir padarė. Beje, tik paskutiniame ketvirtyje tikslą pasiekė tolimi „Žalgirio“ metimai.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas (7/8 dvt.) ir Marius Grigonis – po 18, Rokas Jokubaitis 11 (5 rez. perd.), Augustine’as Rubitas 10, Marekas Blaževičius ir Lukas Lekavičius (3/10 dvit.) – po 8.

„Neptūnas“: Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Simas Galdikas – po 13, Žygimantas Janavičius 11 (6 rez. perd.), Norbertas Giga 10, Matas Jogėla 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)