Ateityje antrajame pagal rangą Senojo žemyno turnyre, kurį rengia tie patys organizatoriai kaip ir Eurolygą, nuo kito sezono turėtų grumtis 20 ekipų.

Reguliariajame sezone jos bus skirstomos į dvi grupes, kuriose visi konkurentai tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes namuose ir išvykose.

Iš pogrupių į atkrintamąsias varžybas žengs po 8 komandas. Nuo aštuntfinalių iki pat finalo porų nugalėtojai spręsis vieninteliame mače. Finalininkai iškovos teisę pakilti į Eurolygą.

Daugiausiai 16 klubų turėtų gauti trejų metų licencijas, mažiausiai keturi sulauks vardinių kvietimų į Europos taurės turnyrą arba bus atrinkti pagal nacionalinių pirmenybių rezultatus.

Žadama, kad varžybos priartės prie Eurolygos ir komerciniais principais. Visus sprendimus dar turės patvirtinti Eurolygą valdančios kompanijos ECA akcininkai.

Iki šiol Europos taurės turnyre dalyvaudavo 24 ekipos, tarp jų šiame sezone buvo ir Panevėžio „Lietkabelis“, pakeitęs į FIBA Čempionų lygą nusprendusį persikelti Vilniaus „Rytą“, kuris du kartus yra laimėjęs Europos taurės trofėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)