„Neįtikėtina. Visur komanda, kuri žaidžia Eurolygoje, yra savos lygos ir šalies ambasadorė. Mes tokiais nesame“, – žodinį antausį A. Trinchieri skėlė Vokietijos Bundeslygos (BBL) atstovams.

Miuncheno klubo direktorius Daniele Baiesi pritarė sakydamas, kad situacija yra itin įtempta: „Tai tikra gėda. Žmonės nenori suprasti, ką šis klubas daro dėl Vokietijos krepšinio“.

„Bayern“ – pirmasis Vokietijos klubas istorijoje, patekęs į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Šio momento buvo ilgai laukta. „Bayern“ ketvirtadienį pradeda ketvirtfinalio seriją iki 3 pergalių su Milano „Armani“ komanda.

Tiesa, pasiruošti laukiančiai svarbiai serijai laiko beveik nelieka, nes BBL ateinantį savaitgalį suplanavo Vokietijos taurės finalo ketverto varžybas. „Bayern“ pagrįstai nerimauja dėl žaidėjų sveikatos ir sportinių rezultatų.

BBL vadovas Stefanas Holzas teigė, kad supranta Miuncheno ekipos susirūpinimą: „Jei būčiau klubo sporto direktorius, tikriausiai rinkčiausi panašius žodžius. Tačiau mes peržiūrėjome galimus variantus gal 300 kartų ir galiausiai neradome nė vieno kito tinkamo savaitgalio taurės finalo ketverto varžyboms“.

„Bayern“ klubo vadybininkas Marko Pešičius nekritikavo lygos, tačiau neabejojo, kad turėjo būti ir kitų galimybių. „Nevyko jokia atvira diskusija“, – skundėsi jis.

Vietoje to, kad pasirengtų kovai su fiziškai pajėgiais Milano ekipos krepšininkais, „Bayern“ šeštadienį Vokietijos taurės pusfinalyje žais su Ulmo „Ratiopharm“, o sekmadienį, jei pavyktų iškopti į finalą, susigrumtų su „BG Gottingen“ ir Berlyno ALBA poros nugalėtojais.

Vis dėlto kalbama apie pirmąjį šio sezono titulą, todėl „Bayern“ klubo prezidentas Herbertas Haineris viliasi, kad jei pavyktų triumfuoti, tai būtų išties didelis motyvacinis impulsas komandai.

Kad ir kaip ten būtų, bet žaidėjams krūvis teks didelis, juo labiau, kad pasirengimas sezonui vasarą buvo apribotas dėl koronaviruso pandemijos.

Miuncheno ekipos aukštaūgis Paulis Zipseris, nepaisant visko, nusiteikęs kovingai – belieka užmerkti akis ir pirmyn. „Šį sezoną jau daug nuveikėme, o dabar turime galimybę save apdovanoti pirmuoju titulu“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)