Karingi žemaičiai atsitiesė

Netikėtu pralaimėjimu namuose seriją iki 3 pergalių pradėję Plungės „Olimpo“ krepšininkai vėliau iškovojo 3 pergales iš eilės ir perlipo Prienų „CBet-KKSC“ barjerą.

Paskutiniame serijos mače, kurį Plungė laimėjo 76:72 (13:26, 14:10, 23:19, 26:17), labiausiai spindėjo vidurio puolėjo Mindaugo Tamušausko žvaigždė. Be keitimų žaidęs 38-erių veteranas pelnė 34 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 51 naudingumo balą.

Beje, tai – rezultatyviausios ir naudingiausios M. Tamušausko rungtynės per visą jau šeštą sezoną trunkančią karjerą Regionų krepšinio lygoje.

„Labai malonu, kad patekome į kitą etapą. Buvo žiauriai sunku. Labai nenorėjome visko palikti penktosioms serijos rungtynėms, todėl šiandien šiandien atidavėme visas jėgas, kad baigti seriją ir ruoštis kitam etapui.

Manau, Prienų komanda akcentavo mūsų tolimus metimus, kadangi pataikome gana geru procentu. Dėl tokios gynybos atsirado kelias „atsidaryti“ man“, – kalbėjo LKL patirties turintis M. Tamušauskas.

Mindaugas Tamušauskas / Foto: Saulius Čirba

„Tikėjomės sunkios serijos ir jai ruošėmės. Manau, su varžovu ketvirtfinalyje – „Taurage“ – galime kautis. Sezone pasidalinome po pergalę ir pažiūrėsime, kas bus toliau“, – sakė „Olimpo“ treneris Alidas Žukauskas.

Tuo metu Prienų klubo strategas Paulius Ivanauskas neslėpė nusivylimo: „Labai skaudus pralaimėjimas. Atrodo, kontroliavome rungtynes 35 minutes. Nesugebėjome apsiginti nuo M. Tamušausko, kuris sukėlė daug problemų. Norėjome, kad jis šiandien daug vargtų ir centruotų, taip apsisaugant nuo tritaškių, nes paskutines dvi rungtynes gavome 16–17 tritaškių. Noriu pasveikinti varžovus, kurie žaidė kantriai, buvo užsispyrę, nenuleido rankų ir pelnytai laimėjo šitą seriją.“

Seriją iki 3 pergalių dėl patekimo finalo ketvertą „Tauragės“ ir „Olimpo“ vyrai pradės šeštadienį Tauragėje.

Viltys subliuško dėl nepataikytų baudų

Tarp 8 stipriausių komandų pateko į Kauno r. „Omega“. Žaidžiančiojo trenerio Evaldo Dainio vadovaujami krepšininkai 3:1 nugalėjo Biržų KKSC.

Serijos žvaigžde tapo Tadas Klimavičius. Eurolygos patirties turintis 38-erių aukštaūgis serijoje sužaidė 3 rungtynes ir vidutiniškai per jas rinko po 41 naudingumo balą. Sėkmingiausiai ilgamečiam žalgiriečiui susiklostė 3 serijos rungtynės.

Jose T. Klimavičius per 31 min. pelnė 38 taškus, atkovojo 15 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo 4 metimus, išprovokavo 5 pražangas, 4 kartus suklydo, 3 kartus prasižengė ir mačą baigė su 58 naudingumo balais.

Paskutinėse serijos rungtynėse „Omega“ varžovus palaužė jų pačių arenoje – 89:85 (27:19, 17:19, 18:22, 27:25).

Po pergalingos serijos „Omegos“ lengvasis kraštas Gytis Brazauskas sakė: „Pridarėme gynybos klaidų – leidome varžovams įsiveržti į vidurį ir susirinkome daug pražangų. Du gynėjai rungtynių pabaigą dėl 5 asmeninių pražangų turėjo stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolo. Be to, prisirinkome techninių pražangų. Tas ir lėmė, kad rungtynės buvo tokios „artimos“. Su laukiančiu varžovu ketvirtfinalyje – Vilniaus „Rivile“ – esame žaidę dvi rungtynes.

Abi buvo labai įtemptos – vienas laimėjome, kitas pralaimėjome paskutiniu metimu. Pažįstame jų ilgą atsarginių žaidėjų suolelį ir mūsų laukiantį tempą. Kadangi serijos laimėtojas keliauja į finalo ketvertą, manau, tikrai surasime jėgų, nes nebėra kur taupytis. Mūsų tikslas visada yra finalo ketvertas. Tai, kad pasiekėme ketvirtfinalį – jau neblogai, bet tikrai nepasiduosime ir sieksime finalo ketverto.“

Tuo metu Biržų gynėjas Kipras Urbanavičius liejo apmaudą dėl nepataikytų baudos metimų. Biržai pataikė 12 baudos metimų iš 25. Pats K. Urbanavičius pataikė 1 baudos metimą 6.

„Reikia baudas pataikyti. Matėte kiek pramečiau baudų? O kiek pralaimėjome? Čia ir atsakymas. Nuotaikos – blogos. Tikrai tikėjomės patekti į kitą etapą, dar ir su „Rivile“ būtume pasidraskę, bet taip jau sukrito. „Omega“ turbūt pats neparankiausias varžovas iš visų, bet patys kalti“, – sakė K. Urbanavičius.

Serija tarp „Omegos“ ir „Rivilės“ startuos šeštadienį Vilniuje.

Po 100 taškų – kiekviename serijos mače

Ketvirtfinalio etapą pasiekė ir Kėdainių SC „Ateitis“. Kastyčio Kundroto vadovaujama ekipa 3:0 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentus.

Visose serijos mačuose 100 taškų ribą pasiekusi Kėdainių SC-„Ateities“ ekipa trečiose serijos rungtynėse VDU nugalėjo 102:89 (21:26, 22:13, 34:22, 25:28) ir tiesiausiu keliu žengė į ketvirtfinalį. Rungtynių herojumi tapo net 51 naudingumo balą surinkęs Medas Kuprijanovas.

Medas Kuprijanovas / Foto: Saulius Čirba

Jis pelnė 29 taškus, atkovojo 14 atšokusių kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir išprovokavo 11 pražangų.

„Mums patiems keista, kad mes tiek įmetame (šypsosi). Reguliariam sezone gal kelis kartus pavyko pasiekti 100 taškų, o čia visose rungtynėse perkopėme 100. Toliau – „Kretinga“. Tikrai neleisime jiems lengvai eiti į ketvertą“, – sakė M. Kuprijanovas.

„Tikrai nesitikėjau, kad serija baigsis 3:0. Priešininkas neparankus – reguliariam sezone pralošėme jiems abi rungtynes. VDU jaunimas greitesnis, kažkiek mobilesnis už mus, daugiau treniruojasi. Galvojau, kad serija bus ilgesnė“, – sakė Kėdainių treneris K. Kundrotas.

Tuo metu VDU treneris Arūnas Juknevičius sakė: „Sezonas buvo permainingas. Manau, atsižvelgiant į viską, sezoną galima įvertinti gerai, kadangi per visą savo komandos istoriją užėmėme aukščiausią vietą, pasiekėme daugiausiai pergalių. Pasižiūrėjus RKL A diviziono statistinius duomenis, šiame sezone taikliausiai metėme tritaškius, baudas, dvitaškius. Aišku, apmaudu nepatekti toliau.

Tikėjomės tai padaryti. Kai kurie žaidėjai, kurie komandoje žaidžia jau ketvirtąjį sezoną, savo statistiką yra pagerinę 2–3 kartus. Aišku, iš kitos pusės, sunku vertinti gerai, kai šitaip nesugebame apsiginti ir į priekį bus tikrai daug apie ką pagalvoti.“

Serija tarp Kėdainių ir „Kretingos“ ketvirtadienį startuos Kretingoje.

Dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalį kaunasi Akmenės r. „Patriots-Cementas“ ir Kauno technologijos universitetas (KTU). Šiuo metu serijoje 2:0 pirmauja „Patriots-Cementas“, o trečiosios rungtynės ketvirtadienį vyks Akmenėje.

„TOPsport–RKL“ A diviziono čempionai paaiškės gegužės 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)