Po dviejų NBA lygoje praleistų dešimtmečių į „Barcelona“ gretas sugrįžęs 40-metis krepšininkas rungtynėse su „Bayern“ aikštėje praleido 13 minučių, pelnė 9 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Vėliau, jau bendraudamas su žurnalistais Gasolis neslėpė, kad tai buvo ypatingos, jaudinančios rungtynės.

„Visų pirma, man asmeniškai tai buvo pirmos oficialios rungtynės po dvejų metų pertraukos. Stengiausi mėgautis kiekviena aikštėje praleista akimirka, atiduoti viską ką turiu ir žaisti iš visų jėgų. Akivaizdu, kad nesu geriausios sportinės formos, tikrai galiu žaisti daug geriau. Bet šiai dienai aš tiesiog esu labai laimingas, kad galėjau vėl pasijusti tikru krepšininku“, – teigė Gasolis.

Buvusiam komandos draugui pritarė ir „Barcelonos“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Mes visi esame laimingi, kad Pau vėl žaidžia aukščiausio lygio krepšinį. Manęs tikrai nenustebino jo pasirodymas, nes aš mačiau, kaip jis dirbo treniruotėse ir žinau, ką jis gali nuveikti aikštėje. Šiose rungtynėse jam ne viskas pavyko, matėsi, kad jis dar nejaučia žaidimo ritmo, tačiau kai kuriose situacijose jis buvo tiesiog neįtikėtinas“, – pastebėjo Jasikevičius.

Pirmą vietą po reguliaraus sezono Eurolygos varžybose užsitikrinusiai „Barcelonos“ ekipai dvikova su „Bayern“ nieko nelėmė. Tačiau sekmadienį Katalonijos klubo laukia gerokai rimtesnis išbandymas – akistata su Madrido „Real“ komanda. Ispanijos čempionate per 28 rungtynes tik kartą suklupęs Karališkas klubas kol kas užima pirmą vietą, o tris nesėkmes patyrusi „Barcelona“ žengia antra.

Kalbėdamas apie tikimybę išvysti aikštėje P. Gasolį ir rungtynėse su „Real“ Š. Jasikevičius teigė, kad galutinį sprendimą priims rungtynių dieną.

„Pau ką tik sužaidė pirmas rungtynes po dvejų metų pertraukos. Paskutiniu metu jis tikrai labai sunkiai dirbo treniruotėse, tad šiuo metu negaliu pasakyti, ar jis bus pasirengęs žaisti sekmadienį. Vis dėlto, turime suprasti, kad jo energijos ir jėgų resursai nėra begaliniai. Bet kuriuo atveju, tai bus rungtynių dienos sprendimas. Jei Pau jausis gerai, jis tikrai turės galimybę pasirodyti aikštėje ir rungtynėse su „Real“, – konstatavo Š. Jasikevičius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)