Pralaimėjimo Bolonijoje į kampą įsprausti šeimininkai pirmoje susitikimo pusėje kontroliavo rungtynių eigą ir į ilgąją pertrauką išsinešė 10 taškų persvarą. Kazanės klubas pirmoje rungtynių dalyje sėkmingai stabdė toliašaudę „Virtus“ artileriją – svečiai realizavo vos 2 iš 11 tritaškių.

UNIKS į priekį vedė visus penkis mestus tritaškius pataikę Nate'as Woltersas ir Isaiah Canaanas, o pirmose tarpusavio rungtynėse Bolonijos ekipai 27 taškus pelnęs Milošas Teodosičius iki ilgosios pertraukos pasižymėjo 7 taškais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Sėkmingą savo žaidimą Kazanės klubas pratęsė ir antroje rungtynių dalyje. Trečiame kėlinuke UNIKS persvara pasiekė net 17 taškų ribą, tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi fantastišką atkarpą sužaidęs Marco Belinelli. Patyręs gynėjas per dvi minutes pelnė net 12 taškų paeiliui ir išlaikė svečių viltis kautis dėl pergalės lemiamame ketvirtyje.

Dešimties taškų skirtumu prieš paskutiniąją dešimtį minučių atsilikę „Virtus“ kėlinuko pradžioje leido varžovams dar labiau atitolti, tačiau artėjant susitikimo kulminacijai pakilo į lemiamą šturmą. Dar vienas Belinelli dvitaškis likus kiek mažiau nei trims su puse minutės iki susitikimo pabaigos sumažino skirtumą iki 80:75.

Johną Browną dusyk prie baudų metimų linijos pasiuntę „Virtus“ krepšininkai su pasimėgavimu stebėjo kaip šeimininkų legionierius pataiko vos vieną iš keturių metimų, o du Italijos atstovų dvitaškiai prieš paskutinę susitikimo minutę priartino svečius iki vieno dvitaškio atstumo.

Rezultatą persverti galėjęs Teodosičiaus tritaškis buvo netikslus, tačiau likus dvidešimčiai sekundžių serbas darsyk ėmėsi iniciatyvos ir po virtuoziško šokio su kamuoliu išlygino rezultatą metimu iš po krepšio.

Prie baudų metimo linijos stojusio Jamaro Smitho ranka nesudrebėjo, o lemiamos atakos metu kamuolį į užribį išleido iki tol fantastiškai rungtyniavęs Belinelli. Darsyk prie baudų metimo linijos stojęs Smithas padidino skirtumą iki keturių taškų ir įtvirtino UNIKS pergalę.

Iki šių rungtynių kartu su Panevėžio „Lietkabeliu“ vienoje grupėje turnyrą pradėję Bolonijos krepšininkai buvo pasiekę stulbinančią pergalių seriją – Aleksandaro Džordževičiaus auklėtiniai pergalingai užbaigė net 20 Europos taurės rungtynių iš eilės.

UNIKS: Isaiah Canaanas 19 (4/9 trit., 8 atk. kam.), Jordanas Theodore'as 15 (6 rez. perd., 3 per. kam.), Okaro White'as 12 (9 atk. kam.), Jordanas Morganas 11 taškų.

„Virtus“: Marco Belinelli 33 (5/7 dvit., 5/9 trit., 8/9 baud.), Milošas Teodosičius 11 (0/8 trit., 9 rez. perd., 4 kl.), Vince'as Hunteris 10 taškų.

Trečioji ir lemiama komandų dvikova Bolonijoje įvyks balandžio 14-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)