Lygiai pusė – tiek rungtynių Eurolygoje laimėjo „Žalgiris“ pirmajame M. Schillerio sezone prestižiniame žemyno turnyre.

Paskutinis ketvirtadienio mačas Kaune prieš Atėnų „Panathinaikos“ (93:78) išlygino ekipos pergalių ir pralaimėjimų balansą (17/17).

O M. Schilleriui tai leido bent laikinai aplenkti savo pirmtaką Šarūną Jasikevičių skaičiuojant Eurolygoje su žalgiriečiais laimėtų rungtynių procentą.

Tarp visų ekipos strategų austras pagal jį (50 proc.) užima ketvirtą vietą, Š. Jasikevičius yra penktas (47 proc.).

Tiesa, iš aukščiau esančių trenerių vienintelis ispanas Joanas Plaza (58 proc.) vadovavo komandai visą 2012-2013 metų sezoną.

Anapilin jau iškeliavęs serbas Aco Petrovičius (63 proc.), kuris „Žalgiriui“ dirigavo 2010-aisiais, tuometinio klubo savininko Vladimiro Romanovo užgaidas atlaikė tik kelis mėnesius. O ankstesniame sezone TOP-16 etapo pabaigoje paaukštintas Darius Maskoliūnas (67 proc.) apskritai nurodymus dalino vos trijuose susitikimuose.

Palyginimui, per du dešimtmečius „Žalgiris“ vidutiniškai laimi 42 proc. Eurolygos rungtynių.


Arčiausiai M. Schillerio ir Š. Jasikevičiaus pagal pergalių dažnį buvo dar amžiaus pradžioje „Žalgirį“ trejus metus treniravęs Antanas Sireika (45 proc.).

Kitiems jo kolegoms nepavyko pasiekti vidurkio, o nesėkmingiausi Kauno ekipos strategai – vos po sykį pergalės džiaugsmą Eurolygoje patyrę latvis Ainaras Bagatskis (14 proc.) ir graikas Ilias Zouros (11 proc.). 2011-2012 metų sezone pastarąjį laikinai pakeitęs Vitoldas Masalskis pralaimėjo vieninteles rungtynes vyriausiojo trenerio poste.

Žinoma, tai – tik paprasta aritmetika, visiškai neatspindinti fakto, jog Š. Jasikevičiui vieninteliam šiame amžiuje pavyko dusyk nuvesti kauniečius į atkrintamąsias varžybas, o taip pat 2018-aisiais ir pasirodyti finalo ketverto turnyre.

Š. Jasikevičius apskritai ilgiausiai modernioje Eurolygoje – puspenkto sezono – stygavo „Žalgirio“ žaidimą ir su juo iškovojo daugiausiai pergalių – 66. Bendrame komandos kraityje per du dešimtmečius tai sudaro daugiau nei trečdalį visų laimėtų rungtynių.

Palyginimui, M. Schillerio indėlis į pergalių sąskaitą kol kas – 9 proc.


„Jei rugsėjį kas nors būtų pasiūlęs tokį rezultatą, būtume sutikę. Esu patenkintas šiais skaičiais, bet vis dar skaudu, jog neperšokome atkrintamųjų barjero. Vis dėlto nėra ko liūdėti. Kaip kovotojas, negaliu sakyti, kad viskas puiku, tačiau pažvelgus į mus iš didesnio atstumo matau, kuo didžiuotis. Turime gerbti tai, ką padarėme“, – du 17-ukus komandos pergalių ir pralaimėjimų grafose po paskutinio turo įvertino pats M. Schilleris.

Beje, ketvirtadienį jo vadovaujamas „Žalgiris“ žaidė 450-ąsias rungtynes modernioje Eurolygoje.

Tik laikas parodys, kokių dar jubiliejų ir sukakčių stipriausios Lietuvos ekipos trenerio kėdėje sulauks Š. Jasikevičiaus įpėdinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)