Ši dvikova nieko nelėmė abiem į atkrintamąsias varžybas nepretenduojančioms komandoms. Jau anksčiau buvo aišku, kad Lietuvos čempionai užims galutinę 11-ą vietą turnyro lentelėje.

Gerą toną rungtynių pradžioje davė Marius Grigonis, o visus 7 dvitaškius pirmajame kėlinyje pataikę žalgiriečiai tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose. Po 8 iš eilės Patricio Garino taškų M. Schillerio auklėtiniai po 10 minučių pirmavo 27:14.

Aikštės šeimininkai po sėkmingo Mareko Blaževičiaus žaidimo po krepšiu skirtumą padidino iki 15 taškų, tačiau šalto dušo efekto atsikratę Graikijos čempionai sugebėjo tą prarają tarp ekipų sumažinti iki 5 taškų – 52:47.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionų spurtas 14:0 leido pajusti didesnį komfortą, o po geriausias sezono rungtynes Eurolygoje žaidusio M. Blaževičiaus dvitaškio skirtumas tarp komandų išaugo iki 19 taškų – 71:52.

Paskutiniame ketvirtyje svečių mėginimai atkurti intrigą nedavė jokio rezultato. Žaidimu aikštėje mėgavęsi žalgiriečiai skirtumą padidino iki 24 taškų (88:64) ir įtikinamai triumfavo.

Žalgiris“: Lukas Lekavičius 20 (5/5 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 1/1 baudos), Thomas Walkupas 18 (29 naud.b.), Rokas jokubaitis 10, Patricio Garino ir Martinas Gebenas po 8, Marekas Blaževičius ir Paulius Jankūnas po 7, Karolis Lukošiūnas ir Marius Grigonis po 6, Mantas Rubštavičius 2, Steve'as Vasturia 1.

Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 17, Benas Bentilas 13, Zachas Auguste'as ir Ioannis Papapetrou po 9, Mario Hezonja 8, Konstantinos Mitoglou ir Eleftherios Papagiannis po 6.

"Žalgiris" - "Panathinaikos" rungtynių statistika

Pirmose tarpusavio rungtynėse Atėnuose „Žalgiris“ triumfavo 81:69. „Panathinaikos“ nuo gruodžio mėnesio už Graikijos ribų dar nešventė nė vienos pergalės.

Lietuvos čempionai dėl COVID-19 turėjo verstis be Augustine'o Rubito ir Nigelio Hayeso, Joffrey Lauvergne'as nežaidė dėl nugaros skausmų, o ilgai traumuoto Artūro Milaknio sugrįžimo į aikštę laikas vis dar lieka neaiškus.

„Žalgiris“ toliau tęs kovas vietiniame fronte ir gins Lietuvos čempionų vardą, o Graikijos čempionams tai dar nebuvo paskutinės reguliariojo sezono rungtynės Eurolygoje – kitą savaitę jie vyks į Rusiją, kur stos akistaton su Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)