Dauguma Eurolygos ekipų ketvirtadienį ar penktadienį baigs reguliarųjį sezoną. Devintąją vietą užimanti Vitorijos ekipa (18 pergalių, 15 pralaimėjimų) svečiuose kovos su „Valencia“ (18, 15). Ji žengia dešimta. Tas klubas, kuris patirs nesėkmę, praras galimybę patekti į ketvirtfinalį.

Laimėjusiai komandai dar reikia, kad Madrido „Real“ (19, 14) ketvirtadienį išvykoje nusileistų vietą ketvirtfinalyje turinčiai Stambulo „Fenerbahce“ (20, 13), kuriai dėl traumos negali padėti Edgaras Ulanovas. „Real“ prasimuštų į atkrintamąsias varžybas tik nugalėjęs varžovus.

Pirmąsias „Baskonia“ ir „Valencia“ tarpusavio rungtynes po dramatiškos kovos 71:70 laimėjo baskų komanda. Vitorijos ekipai Rokas Giedraitis per dvejas pastarąsias rungtynes pelnė net po 23 taškus. Šį sezoną lietuvis įmeta 12,6 taško. Tai geriausias rezultatas baskų klube. R. Giedraitis iš toli atakuoja 39,5 proc. tikslumu. „Baskonia“ puolėjo T. Sedekerskio sąskaitoje – 3,3 taško, 2,8 sugriebto kamuolio.

Aštuntą vietą užimantis „Zenit“ (18, 14) su Artūru Gudaičiu penktadienį savo aikštėje išbandys jėgas su Tel Avivo „Maccabi“ (14, 19). Šis klubas yra 13-as turnyro rikiuotėje ir nebeturi šansų patekti į kitą etapą.

„Zenit“ ateinantį pirmadienį namie žais atidėtą mačą su Atėnų „Panathinaikos“. Jei Rusijos komanda laimės abejas rungtynes, kovos ketvirtfinalyje. Vienos pergalės pakaktų tik tuo atveju, jei kitose dvikovose triumfuotų „Real“ ir „Baskonia“. Vidurio puolėjas iš Lietuvos pelno 9,8 taško, atkovoja 4,1 kamuolio, sukaupia 13 naudingumo balų.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ekipai (24, 9) paskutinis reguliariojo sezono mačas bus tik formalumas – Katalonijos klubas jau užsitikrinęs pirmąją vietą. „Barca“ penktadienį namie susitiks su Miuncheno „Bayern“ (20, 13).

Ši ekipa yra šešta ir jau turi bilietą tarp aštuonių stipriausiųjų. Tiesa, bavarai dar gali šoktelėti iki ketvirtosios vietos. Pirmojoje šių komandų akistatoje kiek netikėtai pranašesni buvo Vokietijos čempionai – 90:77.

Kauno „Žalgiris“ (16, 17) Eurolygos sezoną baigs ketvirtadienį dvikova savo aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“ (11, 20). Abu klubai jau nebegali prasibrauti į ketvirtfinalį. Žalgiriečiai bet kokiu atveju liks 11-oje pozicijoje.

Graikijos čempionai rikiuojasi 15-ti. Pirmajame rate 81:69 triumfavo „Žalgiris“. Graikijos klube rezultatyviausiai rungtyniauja neseniai „Panathinaikos“ gretas papildęs kroatas Mario Hezonja. Jis renka 15,3 taško, 14 naudingumo balų.

Standings provided by SofaScore LiveScore


„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“ ketvirtadienį bei penktadienį parodys šešerias Eurolygos rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

balandžio 8 d.

19.45 val. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ („TV3 Sport“, „Go3“),
20.30 val. „Fenerbahce“ – „Real“ („Go3“),
21.45 val. „Valencia“ – „Baskonia“ („TV3 Sport“ 2, „Go3“);

Balandžio 9 d.

19.45 val. „Zenit“ – „Maccabi“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),
21.30 val. „Armani“ – „Anadolu Efes“ („Go3“),
21.45 val. „Barcelona“ – „Bayern“ („TV3 Sport 2“, „Go3“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)