Pergalę baudos metimu „Pieno žvaigždėms“ išplėšė Jahennsas-Ley Manigat, likus žaisti 3 sek. prasižengti išprovokavęs Andrew Goudelocką.

Kanadietis pataikė vieną iš dviejų metimų, o per likusį laiką „Rytas“ rezultatyvios atakos nesurengė – iš savo aikštės pusės atakavusio Arno Butkevičiaus mestas kamuolys atsimušė į lanką.

Pastarąjį sykį vilniečiai buvo pralaimėję dar gruodžio 12 dieną Panevėžyje. Giedriui Žibėnui tai yra pirmasis pralaimėjimas prie „Ryto“ vairo.

Rungtynes vilniečiai atidarė jau minėtu galingu ir juodą svečių atkarpą tik prabėgus 4 minutėms nutraukė Edgaras Želionis. Tai buvo sunkaus „Pieno žvaigždžių“ kelio pradžia. Aukštaičiai skirtumą sparčiai mažino (21:24), po antrojo ketvirčio atsiliko kiek labiau (41:50), tačiau po ilgosios pertraukos vėl kilo kovon.

Karolis Giedraitis tolimu metimu skirtumą rėžė iki minimalaus (64:65), o į vilniečių atakas atsakė Arvydas Šikšnius. 3 taškai – tiek komandas skyrė prieš lemiamą ketvirtį (67:70) ir jau netrukus A.Šikšnius su Pauliumi Petrilevičiumi antrąsyk persvėrė rezultatą Pasvalio ekipos naudai – 75:74.

Dramatiškoje mačo pabaigoje sėkmė šypsojosi svečiams. Tiesa, protestų dėl paskutinio epizodo ir vėl buvo. Jei prieš keletą savaičių dėl paskutinės nesušvilptos pražangos piktinosi Utenos „Juventus“ stovykla, šį kartą jau A. Goudelockas negalėjo patikėti, kad arbitrai fiksavo taisyklių pažeidimą prieš griūvantį varžovą.

Tai buvo paskutinioji reguliaraus „Betsafe-LKL“ sezono šių komandų tarpusavio akistata. Du kartus prieš tai triumfavo vilniečiai, pergalę iškovojo ir pasvališkiai.

Pažymėtina, kad šį kartą „Pieno žvaigždės“ žaidė be vieno iš svarbiausių savo komandos žaidėjų Tomo Lekūno.

„Ryto“ išvykoje savaitgalį laukia akistata su čempionato favoritu Kauno „Žalgiriu“.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 19, Mindaugas Girdžiūnas 15 (5/9 trit., 8 rez. perd.), Martynas Echodas 14, Arnas Butkevičius 11 (10 atk. kam., 8 rez. perd., 5 per. kam.), Ivanas Buva 10.

„Pieno žvaigždės“: Karolis Giedraitis 19, Paulius Petrilevičius 18, Edgaras Želionis 15, Arvydas Šikšnius 13 (5 rez. perd., 6 kld.), Yannickas Franke 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)