Pirmą titulą istorijoje iškovoję nugalėtojai diktavo savo sąlygas aikštėje viso mačo metu, o 22 taškus surinkęs bei 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs trečiakursis gynėjas Jaredas Butleris pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.

Svarbiausiais jo talkininkais buvo kiti gynėjai Macio Teague'as (19 tšk.) ir Davionas Mitchellas (15 tšk.).

Favoritus gelbėti bandė 22 taškus surinkęs komandos lyderis Jalenas Suggsas. Tuo metu simbolinį vaidmenį šiame sezone atlikęs antrakursis lietuvis Martynas Arlauskas ant parketo Indianapolyje vykusiame finale nepasirodė.


Iki šiol dėl NCAA titulo paskutinėse sezono rungtynėse kovoti buvo tekę tik vienam krepšininkui iš Lietuvos: 1996-aisiais finale suklupo Sirakūzų universiteto komanda su Mariumi Januliu.

Gonzagos universiteto ekipa šiame sezone pakeliui į finalą buvo laimėjusi visas 31-erias rungtynes ir galėjo tapti pirmąja komanda nuo 1976 metų, sezoną užbaigusia be nesėkmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)