Pagrindiniais svečių pergalės kalviais tapo lietuviai Mindaugas Girdžiūnas ir Gytis Radzevičius, sumetę atitinkamai 24 ir 22 taškus.

Įspūdingą formą pastaruoju metu demonstruojantys vilniečiai 2021-aisiais vietiniame fronte dar apskritai nėra suklupę: jie mėgaujasi jau 14-os iš eilės pergalių serija, kuri sostinės komandą tvirtai pakylėjo į antrą turnyro lentelės vietą.

„Tai buvo gynybės rungtynės. Laimėjome dėl geros gynybos“, – vos pasibaigus rungtynėms sakė sostinės ekipos treneris Giedrius Žibėnas.

Pasvalio arenoje buvo sužaistos dvi skirtingos rungtynių pusės. Pirmoje dominavo šeimininkai: „Pieno žvaigždės“ iki ilgosios pertraukos išlaikė penkių taškų persvarą, tačiau trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje apsivertė aukštyn kojomis.

Įpusėjus trečiajam kėliniui po Tomo Lekūno tritaškio Pasvalio ekipa pirmą kartą įgavo ir dviženklį pranašumą (55:45).

Tiesa, per likusį trečiojo ketvirčio laiką „Ryto“ gynybos grandies žaidėjai M. Girdžiūnas ir G. Radzevičius pataikė kelis tritaškius ir prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo lygus (59:59).

Likus vienai minutei iki trečiojo kėlinio pabaigos penktą asmeninę pražangą užsidirbo ir aikštelę palikti priverstas buvo Pasvalio ekipos gynėjas Karolis Giedraitis. Iki lemiamos pražangos jaunasis krepšininkas spėjo pelnyti keturis taškus ir atkovoti du kamuolius.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui „Rytas“ ėmė iškart įrodinėti savo pranašumą – kelios pasvaliečių klaidos ir solidus sostinės ekipos puolimas lėmė tai, kad Giedriaus Žibėno auklėtiniai vos per pirmas dvi kėlinio minutes išsiveržė į priekį 7 taškų persvara.

Įpusėjus lemiamam kėliniui Pasvalio ekipa vis dar buvo pelniusi tik 3 taškus. Negana to, likus penkioms minutėms iki kėlinio pabaigos Gedimino Petrausko auklėtiniai jau buvo perkopę leistiną pražangų limitą.

Pirmuosius taškus vienas „Ryto“ lyderių pagal rezultatyvumą Andrew Goudelockas pelnė tik įpusėjus trečiam kėliniui. Viso amerikietis pelnė 7 taškus.

„Pieno žvaigždės“: Jahennsas-Ley Manigatas 14, T. Lekūnas 12, Yannickas Frankie 11 taškų.

„Rytas“: M. Girdžiūnas 23 (6/10 tritaškiai), Gytis Radzevičius 22 ( 32naudingumo balai), D. Bičkauskis 8, Arnas Butkevičius 7 taškai (9 atk. kam.).

Per pirmus du ratus „Rytas“ ir „Pieno žvaigždės“ pasidalino po pergalę savo aikštėse: vilniečiai buvo pajėgesni 106:82, o pasvaliečiai – 82:79.

Klaipėdoje – skambus Gailiaus sugrįžimas

Jis tapo „Neptūno“ (9/17) lyderiu ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) namų rungtynėse baudos metimu 84:83 (22:23, 21:17, 24:22, 17:21) palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (7/19).

Šia pergale „Neptūnas“ nutraukė penkių pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“.

Kėdainių komanda rungtynes pradėjo susikraudama 7 taškų persvarą (9:2), tačiau užteko poros minučių, kad iš jos nieko neliktų, o Žygimantas Janavičius rezultatą persvėrė – 12:9. „Neptūno“ komandai nebuvo lengva išlikti priekyje ir artimiausią ketvirtį kova virė labai atkakli ir lygi (34:35), tad intriga maksimumą pasiekė po didžiosios pertraukos.

Tritaškių dėka šeimininkai saugojo persvarą (51:45), tačiau baudos metimais „Nevėžis-Optibet“ vėl ėmė kvėpuoti į nugaras, o likus 9 minutėms atsiliko tik 67:69. Julius Jucikas rezultatą lygino (69:69), bet D.Gailius pataikė iš toli, pataikė ir Simas Galdikas, tačiau pro šalį nešovė Julius Jucikas – 73:74.

Likus dviem su puse minutės vėl įsivyravo lygybė, kadangi tritaškį smeigė Sedrickas Barefieldas (76:76), o galiausiai abi komandos keitėsi tolimais metimais ir D.Gailius, likus daugiau nei minutei, vedė į priekį savo ekipą – 81:79. Kai atrodė, jog po S.Galdiko baudų „Neptūnas“ yra šalia pergalės, S.Barefieldas įmetė baudą, o po jos – tritaškį, lygindamas rezultatą – 83:83. Galiausiai likus 3 sekundėms D.Gailius stojo mesti baudų, vieną pataikė ir ji tapo lemiama.

Jis per 27 minutes pelnė 17 taškų (3/6 dvitaškiai, 3/9 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo, 2 kamuolius perėmė, išprovokavo 4 pražangas, tiek pat sykių pažeidė taisykles ir surinko 9 naudingumo balus.

Pirmą tarpusavio mačą klaipėdiečiai buvo laimėję 76:70, antrą pralaimėjo 76:79.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 17, Evaldas Šaulys 14 (4/4 dvit., 1/3 trit.), Matas Jogėla 11, Žygimantas Janavičius 9 (9 rez. perd.), Benas Griciūnas (8 atk. kam.) ir Martynas Mažeika po 8 taškus.

„Nevėžis-Optibet“: Julius Jucikas 19 (7 klaidos), Arielis Hukporti 16 (7 atk. kam.), Sedrickas Barefieldas 11, Jokūbas Gintvainis 9, Julius Kazakauskas 8 taškai (11 atk. kam., 6 rez. perd.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)