Katalonijos atstovai pirmąją vietą užsitikrino Stambule, kur penktadienio vakarą įveikė be vis dar traumuoto Edgaro Ulanovo žaidusią Stambulo „Fenerbahče“ (20/13) ekipą – 82:73 (26:25, 21:17, 15:16, 20:15).

Pirmą skaudų smūgį „Fenerbahče“ gavo dar pirmajame kėlinyje – skausmingą čiurnos traumą patyrė ir aikštę palikti turėjo vienas iš komandos lyderių Janas Vesely. Net ir be jo šeimininkai su „Barcelona“ apylygiai kovojo tris kėlinius – sužaidus 30 min. Š. Jasikevičiaus kariauna turėjo vos 4 taškų persvarą 62:58.

Visgi ketvirtame kėlinyje svečiai galutinai įtraukė „Fenerbahče“ į klampų krepšinį ir gana greitai įgijo 10 taškų persvarą (71:61), kurios pakako ramiai išlikti priekyje iki finalinės sirenos.

Ketvirtame kėlinyje „Fenerbahče“ liko ir be dar vieno savo lyderio – susimušęs koją ant atsarginių suolo turėjo atsisėsti ir Nando De Colo, ilgą mačo dalį kėlęs daug problemų oponentų gynybai.

„Fenerbahče“ šiuo metu yra ketvirtoje turnyro lentelės pozicijoje, tačiau dėl galutinės savo vietos nėra garantuota – ji paaiškės tik po paskutiniojo turo. Primename, kad 1-4 vietas turnyro lentelėje užėmusios komandos užsitikrina aikštės pranašumą ketvirtfinalio etape.

Pažymėtina, kad prieš rungtynes tiek Š. Jasikevičių, tiek Leo Westermanną apdovanojo „Fenerbahče“ klubas, taip pagerbdamas abu buvusius savo komandos krepšininkus. Šaras atminimui gavo paveikslą-šaržą. Stambulo ekipos gretose lietuvis žaidė 2011-aisiais. Tuo metu L. Westermannas į Stambulą atvyko 2019-ųjų vasarą, o šio sezono viduryje persikėlė pas Šarą į Barseloną.


„Antroje mačo pusėje mūsų gynyba buvo visiškai kita, o tai ir nulėmė mūsų pergalę. Varžovams per trečią-ketvirtą kėlinius leidome pelnyti vos 31 tašką, kas ir buvo laimėjimo priežastis. Sveikinu savo komandą laimėjus reguliarųjį sezoną, ką padaryti paraleliai žaidžiant ir pajėgiame ACB turnyre yra labai sunku“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rezultatyviausias „Barcelonos“ gretose buvo 16 taškų (4/5 trit.) pataikęs Kyle'as Kuričius. 13 taškų pridėjo Brandonas Daviesas, 12 – Nikola Mirotičius, po 9 – L. Westermannas ir Cory Higginsas.

„Fenerbahče“ 19 taškų surinko Marko Guduričius, 17 – Kyle'as Quinnas, 12 – N. De Colo.

Kovą po lenta „Barcelona“ laimėjo 28-18.

„Barcelonos“ komanda kitą savaitę žais paskutines rungtynes namie su Miuncheno „Bayern“. Katalonams jos nelems nieko, o „Bayern“ kovos dėl aukštesnės vietos turnyro lentelėje.

Pergalę iškovojo ir kitas Ispanijos krepšinio grandas – dėl vietos aštuntuke vis dar kovojantis Madrido „Real“ (19/14) klubas. Nors treneris Pablo Laso buvo diskvalifikuotas, savo darbą puikiai atliko jo asistentas Jesus Mateo – „Real” namuose 72:63 (20:11, 16:15, 17:12, 19:25) nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ (15/18).

Po šio rezultato vis mažiau neaiškumų ir dėl galutinės Kauno „Žalgirio“ (16/17) vietos turnyro lentelėje. Žalgiriečius iš užimamos 11-osios pozicijos žemyn jau tegali nustumti tik Tel Avivo „Maccabi“ (13/18), kuriam liko dar trejos rungtynės.

„Real“ į priekį vedė 18 taškų surinkęs Gabrielis Deckas, 15 taškų ir 8 atkovotus kamuolius pridėjo Walteris Tavaresas.

„Olympiakos“ 22 taškus surinko Saša Vezenkovas, tiesiog košmariškai rungtynės susklostė svečių vidurio puolėjui Kostui Koufosui, kuris per 17 min. pataikė vos 1 iš 9 dvitaškių (pelnė 2 taškus) ir mačą baigė su -4 efektyvumo balais.

Kitus vakaro rezultatus rasite čia.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)