Geriausiųjų penketuke įsitaisė Serbija, JAV, Rusija, Slovėnija ir Latvija. Kuo aukštesnės Lietuvos pozicijos šiame reitinge, tuo daugiau yra galimybių patekti į pasaulio ir Europos čempionatus be atrankos. Reitingo vieta tiesioginį kelialapį gali nulemti ir 2024-aisiais, kai olimpinės žaidynės vyks Paryžiuje.

Tuo metu klubų reitinge pirmąkart atsirado Utenos „Juventus-Uniclub“ pavadinimas. Pernai savo kelionę trijulių krepšinyje pradėję uteniškiai įšoko tiesiai į 21-ą poziciją.

Aukščiausią reitingą iš Lietuvos ekipų šiuo metu turi Šakių „Gulbelė“, kuri rikiuojasi 6-a ir į priekį praleidžia tik Rygos, Limano, Ubo, Niujorko ir Novi Sado ekipas.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas bei 3x3 krepšinio asociacijos įkūrėjas Rolandas Skaisgirys džiaugėsi pagerintomis pozicijomis, o kaip vieną iš ateities tikslų įvardino moterų trijulių krepšinio plėtrą.

„Džiaugiamės tokiu greitu judėjimu į priekį, – kalbėjo M. Špokas. – Viliamės, kad visi šitie progreso skaičiai pavirs tuo, kad pirmąkart istorijoje dalyvausime olimpiadoje kaip 3x3 rinktinė. Kuo daugiau komandų žaidžia, tuo daugiau taškų generuoja Lietuvai, kaip šaliai. Tai rodo kryptingą darbą – jei yra kilimas, vadinasi, daromi geri dalykai.

Norime nesustoti, reikia užbaigti olimpinį ciklą, o paskui darbą reikės pratęsti, išlaikyti. Kartais tai padaryti yra dar sunkiau. Asociacijos strategija duoda vaisių, buvo teisingai galvota ir kryptingai dirbta. Kitas tikslas yra auginti ir moterų trijulių krepšinį. Jei tai buvo galima pasiekti su vyrais, reikia daryti tą patį ir dėl moterų krepšinio.“

„Klubiniame reitinge reikia turėti 3-4 stiprias komandas, kurios būtų 30-tuke ar net 20-tuke. Tada, kaip valstybė, mes pasaulyje būsime lyderių trejete. Atsidarius Lietuvos čempionatui, išsiugdysime 3-4, o gal net ir 5 aukščiausio lygio komandas. Per dvejus metus šiame reitinge pakilome iš 36-os vietos į 6-ą. Jeigu pavyks šiemet padaryti stiprią moterų komandą, tada pakilsime ir kombinuotame – vyrų ir moterų – reitinge, kur esame 33-ioje vietoje. Einame link to tikslingai“, – teigė R. Skaisgirys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)