Andros Gabalytės auklėtinės serijos starte palaužė iki tol sezone nepralaimėjusią „Kibirkštį-MRU“, o dabar „mirk arba gyvenk“ rungtynėse mėgins pakartoti pergalę atnešiantį rezultatą ir išplėšti lemiamas rungtynes Vilniuje.

„Komandoje nejaučiu įtampos, kaip bebūtų, nueitas ilgas kelias, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ sakė A. Gabalytė. – Žinau, jog mano komanda nenuleis rankų ir nesudės ginklų. Eisime ir kovosime iki galo. Jeigu fortūna bus mūsų pusėje, visko gali būti – ir kad tai bus ne paskutinės mūsų rungtynės.“

„Neptūnas“ ant prarajos ribos atsidūrė pralaimėjus dvejas rungtynes iš eilės. Paskutiniame mače klaipėdietės suklupo, nors dar antrajame ketvirtyje buvo priekyje 15 taškų persvara (32:17).

Iniciatyvos apleidimas tapo nemalonia tendencija: klaipėdietės visose trejose rungtynėse laimėjo pirmąsias rungtynių dalis, bet po ilgosios pertraukos pranašumas buvo paleidžiamas iš rankų.

„Kaip bebūtų, manau, tai – nuovargis. Sezono pabaiga, žaidžiame daugiausiai septynių žaidėjų rotacija, – kalbėjo A. Gabalytė, kurios treniruojamas „Neptūnas“ paskutiniame susitikime suklydo 26 kartus. – Buvo ir mano daug klaidų, kurių galbūt neturėtų būti. Klaidos atsiranda ir iš didelio noro, ir iš nuovargio. Buvome išsimušusios iš savojo puolimo, momentais atrodė, jog tai nebuvo mūsų žaidimas.“

Kalbėdamas apie pasikartojantį vangų auklėtinių startą finale, „Kibirkšties-MRU“ strategas Gitautas Kievinas situacijos sprendimo ieškojo visų pirma pirštu besdamas į savo darbą.

„Komandą motyvuoti rungtynių pradžiai – trenerio darbas, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ pabrėžė specialistas. – Galbūt treneris neatlieka savo darbo, dėl ko rungtynes pradedame labai slogiai. Pačiam reikia prisiimti atsakomybę.

Kitas momentas, „Neptūnas“ neturi ko prarasti ir žaidžia laisvai, o mus slegia kažkokia įtampa, prisideda ir tai, jog vienas rungtynes pralaimėjome. Galbūt startuojame kažko bijodamos, o kai užpakaliai pradeda degti, kažkiek perlaužiame rungtynes.“

„Kibirkšties-MRU“ pirmąją pergalę serijoje nukalė priekinės linijos žaidėjos – Ieva Savickaitė, Jacqueline Luna-Castro ir Livija Sakevičiūtė, kurios tuomet sumetė 45 iš 73 komandos taškų.

Kitame susitikime „Neptūnas“ iš šios trijulės praleido tik 13 taškų, bet tuomet iššovė Gabrielė Šulskė, surinkdama 24 taškus ir 29 naudingumo balus bei sužaisdama sezono mačą.

Pasak A. Gabalytės, gynyboje apribojus varžovių aukštaūges, svarbu tvarkytis ir su gynėjomis.

„Akcentas – priekinė linija, bet norėtųsi apsiginti ir prieš gynėjas. Laukia sunkus darbas, o kaip pavyks įgyvendinti, pamatysime, – sakė „Neptūno“ žaidžiančioji vyr. trenerė. – Tuo pačiu niekada negalime užmiršti, jog ten žaidžia visos. Reikia eiti nusiteikus kovoti ir žiūrėsime, koks bus rezultatas.“

G. Kievino teigimu, „Neptūnas“ savo taikoma gynyba nustebino serijos starte, tačiau jai įsibėgėjus, išryškėjo galimybės, kuriomis vilnietės gali pasinaudoti.

„Jos tik finalinėse rungtynėse taip ginasi, todėl pirmose rungtynėse kažkiek nustebino, nes reguliariajame sezone gynėsi visiškai kitaip. Mes patys prisiverdame košės, kamuolys nenueina ten, kur turėtų nueiti, užsispazmuojame ties vienu momentu ir dėl to gaunasi nuolatinis tampymasis.

Žinome, kur „Neptūnas“ rizikuoja ir privalome mušti per tas vietas, jog turėtų pakeisti savo gynybą. Jeigu laikys ją visose rungtynėse, taip pat turime variantų, kaip žaisti. Bandėme spręsti situacijas, kuriose klydome, mėginsime nekartoti klaidelių ir išeiti į patogesnius metimus“, – tęsė G. Kievinas.

Nuo ko „Kibirkšties-MRU“ darbas turi prasidėti gynyboje?

„Vienareikšmiškai – nuo Dalios Donskichytės ir A. Gabalytės, – sakė G. Kievinas. – Mes negalime leisti joms kvėpuoti ir žaisti lėtai, kai jos laiko kamuolį po 10-15 sekundžių ir sugeba pirštais rodyti žaidėjoms, kur judėti. Jeigu griebsime jas už gerklės, negalės vadovauti komandai.

Su jomis reikia dirbti aktyviai tiek be kamuolio, tiek su juo. Tada ir kitoms niekas nesukurs progų. Dabar leidžiame joms laisvai elgtis su kamuoliu ir jos sukuria kuo puikiausias progas. Abi yra aukšto lygio žaidėjos, patyrusios rimtų rungtynių.“

Istorinį žygį surengęs „Neptūnas“ varžoves iš Vilniaus savo aikštėje penktadienį priims nuo 18 val. Tiesioginė dvikovos transliacija – „Moterulyga.lt“ ir per DELFI TV.

„Tai gali būti mūsų paskutinės sezono rungtynės, todėl yra motyvacija, noras atiduoti visas jėgas, parodyti geriausia, ką sugebame, ir mėgautis tuo, ką darome“, – į laukiantį mūšį žvelgė A. Gabalytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)