Tąsyk „Žalgiris“ po pergalingų Eurolygos rungtynių daug baimės išgyveno ore virš Ispanijos sostinės Madrido, kai sugedusiam kauniečių lėktuvui teko dramatiškai leistis kariniame oro uose.

Nors patys krepšininkai apie incidentą tylėjo, tada apie įvykį atvirai išsipasakojo kai kurių žaidėjų žmonos.

Šį kartą netylėti nusprendė net ir patys žaidėjai. Po sunkios pergalės prieš Memfio „Grizzlies“ (111:107) „Jazz“ krepšininkai vieningai tvirtino, kad danguje patyrė vienas iš baisiausių savo gyvenimo akimirkų.

Vos pakilęs skirsti į Memfį, „Jazz“ delegaciją skraidinęs lėktuvas susidūrė su paukščių pulku ir greitai buvo privertas tūpti avariniu būdu – užsiliepsnojo vienas iš oro transporto priemonės variklių.

„Geras 10-15 minučių buvo labai baisu. Manau, kad visų buvusių lėktuve mintyse prabėgo tas pats klausimas – ar mes dar kur nors nuskrisime? Tai buvo labai rimta. Aš negaliu kalbėti už visus, bet žinau, kad kai kurie vaikinai iš lėktuvo jau rašė žinutes savo šeimoms. Dėl viso pikto, na juk suprantate. Štai tokia situacija“, – neslėpė „Jazz“ gynėjas Mike'as Conley.

Kai kuriems tokios patirties buvo per daug. Pavyzdžiui, ryškiausia „Jazz“ žvaigždė Donovanas Mitchellas apskritai atsisakė skristi į Memfį vėliau organizuojamu skrydžiu, iš Solt Leik Sičio oro uosto vykdytu prabėgus kelioms valandoms po incidento.

Jau anksčiau buvo žinoma, kad 24-erių krepšininkas jaučia skrydžių baimę, o šis įvykis amerikiečiui sukėlė didžiulę frustraciją. Nėra aišku, ar D. Mitchellas artimiausiu metu ryšis lipti į lėktuvą ir keliauti su komanda į kitas išvykos rungtynes – ateinantį pirmadienį „Jazz“ žais Dalase.

„Nežinau, ar tokia patirtis gali greitai išsitrinti iš atminties. Visi situaciją išgyveno savaip, bet ji palietė visus, nors ir skirtingai. Reikia pripažinti, kad išgyvenome baisias akimirkas ir supratome, kokie trapūs yra mūsų gyvenimai“, – konstatavo „Jazz“ treneris Quinas Snyderis.

Anot M. Conley, „Delta“ aviakompanijos privačiu reisu skridę asmenys pajuto „kažką panašaus į sprogimą“.

„Lėktuvas pradėjo šokinėti, pasviro į kairę, o žmonės per langus pamatė dūmus. Be to, skrydžio aukštis greitai ėmė žemėti, – pasakojo 33-ejų amerikietis. – Pilotams prireikė maždaug 10 minučių stabilizuoti situacijai, išsiaiškinti, kas nutiko, atlikti greitas patikrinimo procedūras. Tik tada mus informavo apie tai, kas vyksta. Iš karto po incidento buvome nežinioje, tik supratome, kad lėktuvui tikrai kažkas atsitiko“.

„Buvo bejėgiškumo jausmas. Jeigu atvirai, atrodė, kad lėktuvas skilo ore. Esame labai dėkingi pilotams, kurie parodė profesionalumą ir suvaldė situaciją“, – kalbėjo M. Conley.

Ne ką mažiau dramatiškai kalbėjo ir kitas „Jazz“ žaidėjas, 28-erių gynėjas Jordanas Clarksonas.

„Dabar belieka džiaugtis, kad mes turime galimybę kalbėti apie šią patirtį, kad ji baigėsi laimingai. Tikrai galiu pripažiti, kad pirmą akimirką po incidento pagalvojau: Žmogau, juk mums viskas gali baigtis čia ir dabar. Su tuo susigyventi mums reikės, reikės išlikti stipriems, palaikyti vieniems kitus. Faktas, kad tai buvo nepaprastai dramatiška ir įtempta situacija, kurios metu buvo sprendžiamas gyvybės ir mirties klausimas“, – teigė krepšininkas.

Šiuo metu specialistai atlieka papildomą įvykio tyrimą.

Primename, kad net ir po tokios nemalonios patirties ir be savo ryškiausios žvaigždės D. Mitchello „Jazz“ krepšininkai „Grizzlies“ komandą sugebėjo įveikti jau trečią kartą per pastarąją savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją