Svečiai iš Turkijos antradienį laimėjo 108:83, o pamatus pergalei paklojo būtent ketvirtame kėlinyje (32:19), kurį „Real“ teko žaisti be vyriausiojo trenerio.

Trečio ketvirčio pabaigoje P. Laso vieną po kitos užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš rungtynių.

Ispanas itin audringai sureagavo į teisėjų sprendimą fiksuoti Trey Thompkinso pražangą prieš tritaškį metusį Shane'ą Larkiną.

Po pirmos techninės pražangos „Real“ strategas net neketino nurimti ir savo pyktį liejo dvi minutes, kol galiausiai mosikuodamas rankomis išžygiavo iš aikštės.

Eurolyga kitą dieną paskelbė suspenduojantį P. Laso artimiausioms rungtynėms, kurios vyks penktadienį, dėl „nepagarbių veiksmų teisėjų brigados atžvilgiu“.

„Real“ (18/14) likus dviem turams iki Eurolygos reguliaraus sezono pabaigos užima aštuntą vietą ir turės kaip reikiant pakovoti norėdami ją išsaugoti.

Įdomu, jog panašioje situacijoje praėjusio savaitgalio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) susitikime tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ pražangos neįžvelgę arbitrai taip pat susilaukė trenerio Žydrūno Urbono priekaištų tirados ir netgi oficialaus uteniškių protesto.

Dėl „nekvalifikuotai atliktų pareigų“ vyriausiajam rungtynių teisėjui Artūrui Šukiui paskirta 1,5 mėnesio diskvalifikacija. Jo kolega Mindaugas Večerskis, kuris turėjo pastebėti kontaktą tarp žaidėjų ir užfiksuoti pažeidimą, LKL mačuose negalės dirbti 2 savaites.

Tiesa, 300 eurų bauda dėl pasisakymų spaudos konferencijoje po rungtynių skirta ir Ž. Urbonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)