Puikiai su Lietuvos kultūra susipažinęs 31-erių 203 cm ūgio universalusis aukštaūgis apie savo karjerą bei susidūrimą su lietuviais kalbėjo interviu „Žalgiris Insider“.

NBA legendos Jacko Sikmos sūnus su M. Grigoniu ALBA gretose praleido 2017–2018 m. sezoną, o su Th. Walkupu susipažino žalgiriečiui rungtyniaujant Liudvigsburgo MHP ekipoje.

Pasirodo, laisvalaikiu L. Sikma su Th. Walkupu žaidžia populiarų vaizdo žaidimą „Call of Duty: Warzone“. Su dar vienu lietuviu – Roku Giedraičiui – L. Sikma rungtyniavo kartu Eurolygoje praėjusiame sezone.

„Tai buvo pirmieji lietuviai, su kuriais man teko žaisti. Buvo smagu pažinti Lietuvą iš arčiau, – apie M. Grigonį ir R. Giedraitį pasakojo amerikietis. – Aišku, aš dabar esu didžiulis lietuvių ir Lietuvos gerbėjas. Mačiau, kaip mylite krepšinį. Buvo smagu per tuos du vyrukus labiau susipažinti su lietuviška kultūra.“

Interviu L.Sikma nevengė pademonstruoti savo lietuvių kalbos žinias.

„Aš net žinau kelis lietuvių kalbos žodžius: „Labas rytas“, „laba diena“, „labas vakaras“, „ačiū“, – šypsojosi L. Sikma.

Kai M. Grigonis 2017 metų vasarą dar tik svarstė prisijungti prie Berlyno klubo, L. Sikma jau buvo sukirtęs rankomis su ALBA vadovybe. Amerikiečiui naujosios komandos vadovai pasiūlė įtikinti M. Grigonį prisijungti prie buriamos ekipos.

„Kai sudariau sutartį su ALBA, man pasakė, kad klubas bando pasirašyti kontraktą ir su M. Grigoniu. Man pasiūlė Mariui parašyti žinutę, – kalbėjo L.Sikma. – Paklausiau, ar jis nenori skinti pergalių, kodėl jis dvejoja ir nepasirašo sutarties. Jis tuo metu atrašė: „taip, lyg ir esu tam pasiruošęs“. Visa kita jau istorija. Turėjome puikų sezoną su juo ALBA komandoje.“

Primename, kad antradienį Kauno „Žalgiris“ namuose įveikė Berlyno atstovus rezultatu 96:86.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)