M. Jamesas suspenduotas buvo po VTB Vieningosios lygos rungtynių su Kazanės UNIKS. Amerikietis buvo pakeistas praėjus trims minutėms ir į aikštę daugiau negrįžo. D. Itoudis paaiškino savo sprendimą, bet detalių nepateikė.

„Apgailestaudamas turiu pasakyti, kad bendras darbas su M. Jamesu dabar yra neįmanomas. Pirmasis Mike'o sezonas CSKA ekipoje nekėlė jokių rūpesčių, buvo pasirašytas trejų metų kontraktas. Šį sezoną klubas darė viską, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas ir atneštų laukiamus rezultatus. Kilusios problemos negali būtų išsprendžiamos, elgėmės kaip įprastai, tačiau stabilumo komandoje išlaikyti nepavyko“, – sakė A. Vatutinas interviu portalui metaratings.ru.

Anot jo, D. Itoudis yra patyręs treneris, turintis savo komandos viziją ir jis yra atsakingas už rezultatus. A. Vatutino žodžiais, trenerių štabo sprendimas atskirti M. Jamesą yra dėl komandos gerovės.


„Tuo pačiu nereikėtų versti M. Jamesą demonu. Jis yra puikus krepšininkas, galintis vienas laimėti rungtynes ir tai ne kartą įrodė. Taip pat jis moka pavergti žiūrovus įspūdingais veiksmais aikštėje. Tačiau taip jau atsitiko, kad kilusio konflikto daugiau nebegalime išspręsti. Tai liūdina, tačiau geriau su tuo susitaikyti, nei gyventi tikintis kažkokio stebuklo“, – kalbėjo CSKA vadovas.

Šiame konflikte palaikantis D. Itoudžio pusę teigė ir iki šiol graiką kritikavęs žymus komentatorius Vladimiras Gomelskis.

Kartu legendinio sovietmečio CSKA stratego Aleksandro Gomelskio sūnus pažymėjo, jog trenerio ir ekipos žvaigždės nesutarimai nėra kuo nors ypatingi – panašių situacijų komandoje esą iškildavo nuolat.

„Nuo 1970 metų nebuvo nė vieno sezono be tokių konfliktų. Jie būdavo įvairaus intensyvumo, sulaukdavo skirtingų reakcijų, bet vis tiek būdavo. Ir labai gerai, kad sirgaliai bei žiniasklaida apie tai nežinodavo“, – teigė V. Gomelskis.

Šią savaitę CSKA turi žaisti dvejas Eurolygos rungtynes – antradienį su Sankt Peterburgo „Zenit“, o ketvirtadienį – su Maskvos srities „Chimki“. Tai jau ne pirmas kartas šį sezoną, kai tarp 30-mečio amerikiečio gynėjo ir 50-mečio krepšinio specialisto iš Graikijos perbėga juoda katė.

Vieną sykį CSKA stovykla ir M. Jamesas jau buvo susipykę sezono viduryje, kai klubas neišleido krepšininko į senelio laidotuves, vykusias JAV. Tuomet buvo manoma, kad api pusės pasuks skirtingais keliais, tačiau klubo vadovams pavyko rasti bendrą kalbą su krepšininku ir pavojingasis CSKA karys bent jau laikinai grįžo į rikiuotę.

Vėliau, Anapilin iškeliavus kitam amerikiečio artimam žmogui, komandos žvaigždei buvo sudarytos sąlygos išvykti į gimtinę.

M. Jamesas Eurolygoje vidutiniškai pelno po 19,3 taško per rungtynes ir yra rezultatyviausias šio sezono turnyro žaidėjas.

CSKA (20/10) turnyro lentelėje užima antrąją vietą. Amerikietis yra konfrontavęs ir su kitais anksčiau jį Europoje treniravusiais krepšinio specialistais.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)