Pirmadienį posėdžiavusi LKL drausmės komisija nesvarstė iškart po mačo uteniškių pateikto protesto kaip neatitinkančio LKL nuostatų bei oficialių krepšinio taisyklių.

Vis dėlto komisija nusprendė, kad likus 4 sek. iki finalinės sirenos teisėjai išties suklydo blogai įvertindami situaciją.

Ant tritaškį metusio B. Crawfordo užgriuvusiam Augustui Marčiulioniui turėjo būti skirta pražanga, kuri „Juventus“ legionieriui būtų suteikusi galimybę baudų metimais išplėšti pergalę ar bent jau pratęsimą.

Tačiau arbitrų švilpukai tylėjo, ir vilniečiai nugalėjo rezultatu 88:86.


LKL pripažino, jog ši klaida „esmingai pažeidė „Juventus“ galimybę laimėti rungtynes“.

Dėl „nekvalifikuotai atliktų pareigų“ vyriausiajam rungtynių teisėjui Artūrui Šukiui paskirta 1,5 mėnesio diskvalifikacija.

Jo kolega Mindaugas Večerskis, kuris turėjo pastebėti kontaktą tarp žaidėjų ir užfiksuoti pažeidimą, LKL mačuose negalės dirbti 2 savaites.

„LKL vardu apgailestaujame ir atsiprašome dėl teisėjų padarytos klaidos“, – rašoma lygos pranešime.

Primename, kad po mačo žaibais ilgai svaidęsis Ž. Urbonas apkaltino teisėjus vagyste.

„Paseksiu tokią pasaką. Anksčiau gyvenau Panevėžyje ir vieną kartą grįžęs namo radau išplėštą butą. Nieko labai brangaus ten nebuvo, gal vaizdo magnetofoną išnešė. Bet iki šiol prisimenu tą jausmą, kad esu apvogtas.

Dabar jaučiuosi lygiai taip pat. Gali pralaimėti vyriškai, gavęs į veidą iš kairės – tuomet guli ir galvoji, kad kitą kartą būsi gudresnis ir tokio smūgio nebepraleisi. O šiandien buvo kitaip. Į žmogų įvažiavo kaip garvežys. Nežinau, kaip tokios pražangos galima nesušvilpti. Čia yra baimė, tokių klaidų negalima daryti. Baisu. Greičiausiai nepamatė, gal tuo metu galvojo, kaip atsidarys šalto alaus po rungtynių.

Sunku atsigauti. Norime peržaisti šias rungtynes ar, tiksliau, šį epizodą. Aišku, pats suprantu – ką tie protestai pakeis... Nubaus tuos vargšus žmones, bet mums pergalės nesugrąžins“, – spaudos konferencijoje po rungtynių įsiaudrinęs buvo Ž. Urbonas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Giedrius Žibėnas kontroversiškame epizode skandalo neįžvelgė.

„Jeigu teisėjai nesušvilpė, vadinasi, pražangos nebuvo. O protestą jie turbūt rašė dėl to, kad tikisi, jog tai galbūt padės ateityje. Mes irgi galėtume išrinkti daug epizodų. Bet apskritai teisėjai dirbo gerai, nors kelias klaidas ir padarė, mes jų darėme daugiau“, – kalbėjo specialistas.

„Rytas“ (20/5) turnyro lentelėje užima antrą vietą, „Juventus“ (17/9) lieka ketvirtoje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)