Šią savaitę CSKA turi žaisti dvejas Eurolygos rungtynes – antradienį su Sankt Peterburgo „Zenit“, o ketvirtadienį – su Maskvos srities „Chimki“.

Tai jau ne pirmas kartas šį sezoną, kai tarp 30-mečio amerikiečio gynėjo ir 50-mečio krepšinio specialisto iš Graikijos perbėga juoda katė.

Naujausias konfliktas tarp žaidėjo ir trenerio įvyko savaitgalį per VTB Vieningosios lygos rungtynes su Kazanės UNIKS.

Vos kelias minutes sužaidęs amerikietis susiginčijo su treneriu, buvo pakeistas ir išėjo į rūbinę. Į aikštę jis nebegrįžo, bet CSKA ir be M. Jameso pasiekė įtikinamą pergalę 102:86.

Konfliktas tarp krepšininko ir trenerio kilo dėl, D. Itoudžio manymu, aplaidaus M. Jameso žaidimo gynyboje.

CSKA klubo atstovas po rungtynių tvirtino, kad M. Jamesą mačo metu kamavo pilvo skausmai, o paklaustas apie konfliktą su krepšininku pats D. Itoudis eilinį vėl ėmė kelti balsą dėstydamas savo tiesas žiniasklaidai, bet į detales apie kilusią konfrontaciją su M. Jamesu nesileido.

„Nemanau, kad tai tikslinga. Bent jau šiuo metu. Apskritai aš manau, kad jūs žinote, kas aš esu, taip? Žinote, kam atstovauju, kokie yra mano darbo principai, koks mano pasiaukojimas?“ – pakeltu tonu kalbėjo graikas.

D. Itoudžio pasisakymas – įraše nuo 17 min. 55 sek.

Vieną sykį CSKA stovykla ir M. Jamesas jau buvo susipykę sezono viduryje, kai klubas neišleido krepšininko į senelio laidotuves, vykusias JAV.

Tuomet buvo manoma, kad api pusės pasuks skirtingais keliais, tačiau klubo vadovams pavyko rasti bendrą kalbą su krepšininku ir pavojingasis CSKA karys bent jau laikinai grįžo į rikiuotę.

Vėliau, Anapilin iškeliavus kitam amerikiečio artimam žmogui, komandos žvaigždei buvo sudarytos sąlygos išvykti į gimtinę.

M. Jamesas Eurolygoje vidutiniškai pelno po 19,3 taško per rungtynes ir yra rezultatyviausias šio sezono turnyro žaidėjas. CSKA (20/10) turnyro lentelėje užima antrąją vietą.

Amerikietis yra konfrontavęs ir su kitais anksčiau jį Europoje treniravusiais krepšinio specialistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)