11-oje pozicijoje sustingusiai Kauno ekipai (15/16) dabar jau tenka žvalgytis ir į galinio vaizdo veidrodėlius, kuriuose grėsmingai auga Pirėjo „Olympiakos“ (14/17) bei dvejų rungtynių atsargą turintis Tel Avivo „Maccabi“ (12/17).

Emociškai keisti žvilgsnio kryptį nėra lengva, teigia M. Schilleris. Tačiau 39-erių specialistas tikina, kad depresija komandos rūbinės dėl to neapėmė.

„Nuotaikos gana geros atsižvelgiant į aplinkybes. Praėjusios rungtynės su „Maccabi“ mums buvo visai geros, lyginant su dviem ankstesniais turais žengėme į priekį. Tuo labiau gaila, kad nelaimėjome.

Tokioje situacijoje, kai atkrintamųjų varžybų paveikslas vis labiau liejasi, kai atrodo, kad vienas turnyras jau artėja prie pabaigos, niekam nebūtų lengva. Prie to reikia prisitaikyti kaip komandai. Bet kovosime su likusiais varžovais, kiek tik galėsime. Nėra ko verkti, reikia mėgautis likusiomis rungtynėmis ir stengtis toliau tobulėti“, – komentavo austras.

„Žalgiris“ antradienį, nuo 20 val., namuose priims Berlyno ALBA, o ketvirtadienį šturmuos kitos Vokietijos ekipos Miuncheno „Bayern“ tvirtovę. Reguliarųjį sezoną kauniečiai balandžio 8 d. užbaigs susitikimu savoje aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“.

Tik visos trys pergalės teoriškai dar gali palaikyti Lietuvos čempionų viltį patekti į atkrintamąsias varžybas, nors bet kuris nepalankus rezultatas tiesioginių konkurentų rungtynėse ją kaipmat užgesintų.

Artimiausias kauniečių varžovas – sunkiai nuspėjamas. Pirmojo rato komandų akistata Berlyne praėjusį gruodį pasibaigė sunkia svečių pergale 74:71. Nors tuomet ALBA (11/20) buvo gerokai nukraujavusi.

M. Schilleris Aito Garcia Reneseso auklėtinius apibūdina kaip „nekonvencinę komandą“, žaidžiančią kitaip nei daugelis konkurentų Eurolygoje.

„Jie turi nemažai įgudusių žaidėjų, metikų ir mažiausiai turnyre žaidžia du prieš du. Vietoje to ALBA daugiau remiasi kamuolio judėjimu ir prasiveržimais“, – pastebėjo M. Schilleris.

„Žalgiriui“ šią savaitę nepadės ne tik traumuotas Artūras Milaknis, bet ir COVID-19 susirgęs Augustine'as Rubitas. Dėl to praėjusį savaitgalį kauniečiai vėl nežaidė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir nesitreniravo dvi dienas iš eilės, laukdami, kol paaiškės likusių krepšininkų tyrimų rezultatai.

„Kaip ši netektis paveiks mūsų komandos rotaciją? Tiesiog daugiau žais Martinas Gebenas, Paulius Jankūnas ir Nigelis Hayesas“, – sakė treneris.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)