Iš šią savaitę vyriausiojo trenerio Martino Schillerio išvardytų trijų scenarijų, kaip žalgiriečiai dar galėtų įšokti į paskutinį benurūkstančio atkrintamųjų traukinio vagoną, liko tik vienas, o ir tas – leisgyvis.

Atkarpa 2:16 prieš „Maccabi“ klubą finišavę kauniečiai patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės (81:88) ir savo rankomis nubraukė dar buvusius pakankamai realius šansus kabintis į kelių komandų lenktynes.

Dabar vienintelė, nors ir fantasmagorinė, „Žalgirio“ (15/16) viltis – ne tik patiems laimėti visus likusius tris mačus su Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayern“ ir Atėnų „Panathinaikos“, bet ir sulaukti keturių paeiliui Sankt Peterburgo „Zenit“ (17/13) pralaimėjimų, taip pat, kad viską praloštų „Valencia“ (17/14), o Vitorijos „Baskonia“ (17/14) per paskutinius tris turus sukrapštytų tik vieną pergalę (ir būtinai prieš „Valencią“).

Tokiu atveju, kauniečių ir baskų kraitis būtų lygus (po 18/16), bet į aštuntuką prasibrautų Lietuvos čempionai, nes jų pusėje – taškų pranašumas tarpusavio susitikimuose (92:73 Kaune ir 68:81 Vitorijoje).

Kiek toks fantastiškas išsigelbėjimas realus, spręskite patys. Pateikiame „Žalgiriui“ teoriškai dar pavejamų konkurentų tvarkaraščius.

„Zenit“ liko su: su „Panathinaikos“, CSKA, ASVEL ir „Maccabi“.

„Valenciai“ liko su: „Olympiakos“, ALBA ir „Baskonia“.

„Baskoniai“ liko su: „Panathinaikos“, „Anadolu Efes“ ir „Valencia“.

Tiesa, nereikia pamiršti, kad žalgiriečiai nėra saugūs ir dėl dabartinės savo pozicijos – juos žemyn dar gali stumtelėti tiek tas pats „Maccabi“ (12/17), beje, turintis persvarą tarpusavio dvikovose ir žaidęs dvejomis rungtynėmis mažiau, tiek Pirėjo „Olympiakos“ (14/17).

Vieta gautinėje rikiuotėje atsilieps ir finansiškai: šiuo metu „Žalgiris“ iš Eurolygos gautų 300 tūkstančių eurų premiją, tačiau jei dar pakiltų laipteliu aukščiau, ji padidėtų 50 tūkst., o jei nusileistų, sumažėtų 50 tūkst.

Net jei ir nepavyks sukurti dar vieno stebuklo, dabar „Žalgirio“ užimama 11-a vieta – verta pagarbos, kadangi Kauno klubas, kuris pagal savo biudžetą yra vienas paskutinių Eurolygoje, ir taip viršijo lūkesčius. Taip „Delfi“ TV laidoje „Krepšinio zona“ teigė treneris Tomas Purlys ir komentatorius Vaidas Čeponis.

Visas pokalbis su jais – laidos vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)