„Per tokį trumpą laiką žaidžiant tiek daug rungtynių labai sunku visą laiką demonstruoti gražiausią krepšinį. Šiandien mums nebuvo labai geros rungtynės. Pradėjome nelabai susikoncentravę ir ne visuomet spėjome įvesti tinkamas korekcijas rungtynėse.

Tuo pačiu Aito ir ALBA gerokai apsunkino mūsų užduotį žaisdami labai gerai krepšinį ir pritaikydami tam tikrus dalykus gynyboje, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Šiuo sezono metu nėra lengva, tačiau svarbiausia, kad laimėjome ir jau kitą dieną pasistengsime žaidėjams paaiškinti, kaip žaisti tokiose situacijose dar geriau“.

Katalonai savo „Palau Blaugrana“ arenoje penktadienį 80:67 (22:23, 23:17, 17:18, 18:9) privertė kapituliuoti Berlyno ALBA (11/20) ekipą ir beveik užsitikrino pirmąją vietą. Ją iš turnyro lentelės viršūnės galėtų išstumti tik trys nesėkmės iš eilės ir trys Stambulo „Anadolu Efes“ (20/11) pergalės.

Šaras teigė, kad negalvoja, jog pergalė visuomet yra svarbiausias dalykas: „Tokiose situacijose pats svarbiausias dalykas yra nenustoti mokytis. Mes pasiruošėme šiai dvikovai, tačiau vis tiek ne visada žinojome, kaip reaguoti į tam tikras situacijas.

Žaidėjams svarbiausia mėgautis šia pergalių serija, tačiau kartu ir žinoti, kad kiekviena dvikova yra nauja istorija ir kad negalime pavargti laimėti. Tai nuostabiausias dalykas sporte – laimėti ir mėgautis tuo. Norėčiau, kad būtume tokie protingi suvokti, jog bet kurią kitą dieną, bet kuri komanda, jei mums nelabai gerai seksis, gali mus įveikti. Ir taip nutiko daugybę kartų, taip pat ir kitoms komandoms“.


ALBA strategas Aito Garcia Renesesas kalbėjo, kad jo auklėtiniai žaidė visas 40 minučių: „Mums tikriausiai reikėjo pataikyti daugybę metimų, kad sugebėtume išlikti tokiame pačiame lygyje su „Barcelona“. Tačiau dabar treniruotes atstoja Eurolygos rungtynės, todėl yra sudėtinga.

Tikslas visuomet yra laimėti, tačiau suprantame, kad tai ne visuomet gali pavykti, todėl bent jau išnaudojama tas rungtynes, kad pagerintume tam tikrus dalykus ir pasiruoštume likusiai sezono daliai. ALBA tikrai gerai sekasi, prisijungė jauni žaidėjai. Kartais aikštėje žaidžia net penki berlyniečiai, ne vokiečiai, bet gimę Berlyne“.

Nugalėtojų gretose žibėjo Nikola Mirotičius – pelnė 26 taškus (8/10 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 4/6 baudos) ir atkovojo 7 kamuolius.

„Tai buvo labai svarbi pergalė mums. Akivaizdu, kad tai nebuvo pačios geriausios mūsų rungtynės, tačiau pergalė yra pergalė. Gerai atrodėme puolime, tačiau gynyboje – silpniau. Vis dėlto suvokiame, kaip svarbu gerai pabaigti reguliarųjį sezoną. Esu laimingas, kad laimėjome, tačiau dar reikia gerinti daug dalykų.

Jei per atkrintamąsias varžybas turėsime savo aikštės pranašumą, bus nepaprastai gerai. Liko 3 rungtynės. Pamėginkime jas visas laimėti, nes norime baigti būdami viršūnėje. Kitas dalykas – reikia išlikti sveikiems ir pasiruošti kitai dvikovai“, – sakė N. Mirotičius.

„Barcelona“ kitą savaitę žais išvykose su Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Fenerbahče“, o paskutinėse rungtynėse namie balandžio 9 dieną – su Miuncheno „Bayern“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)