Prieš keletą sezonų Eurolygoje itin sėkmingai žaidęs 213 cm ūgio prancūzas 2019-aisiais persikėlė į NBA lygą, tačiau joje europiečio karjeros kreivė sminga žemyn.

Tapęs Bostono „Celtics“ nariu jis buvo skolinamas į NBA Plėtojimosi lygą, prieš 2020-2021 m. sezoną persikėlė į Filadelfijos „76ers”, o šią savaitę po kelių šalių mainų atsidūrė „Knicks“ gretose, tačiau Niujorko klubui iš karto tapo nereikalingas.

Per savo karjerą NBA V. Poirier sužaidė tik 32 rungtynes, ant parketo praleido vos po 5,3 min., per kurias rinko po 1,9 taško ir atkovojo po 1,2 kamuolio.

Prieš persikeldamas į NBA prancūzas vilkėjo Vitorijos „Baskonia“ komandos marškinėlius ir 2019-aisiais netgi buvo išrinktas į antrą geriausią Eurolygos žaidėjų penketą, tapo geriausiu turnyro kovotoju dėl atšokusių kamuolių.

2018-2019 m. sezone Poirier Eurolygoje per rungtynes pelnė po 11,9 taško ir atkovojo po 8,3 atšokusio kamuolio.

2019-aisiais su Prancūzijos rinktine V. Poirier pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)