Svečiams iš Izraelio Nemuną ketvirtadienį praskyrė galinga pabaiga – rungtynes „Maccabi“ uždarė spurtu 9:0. Ir tai – didžiausių Eurolygos nelaimėlių etiketę iki šiol nešiojusi komanda, pralaimėjusi virtinę rungtynių paskutinėmis minutėmis.

Per paskutinius 8 turus Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai nugalėjo tik antrą kartą, o „Žalgiris“ patyrė ketvirtą nesėkmę paeiliui.

Nigelis Hayesas sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje, pelnęs 24 taškus ir užsitarnavęs 30 naudingumo balų. Greta asmeninio rekordo buvo ir 6 kamuolius puolime atkovojęs Joffrey Lauvergne'as.

Tačiau svarbiausiu metu pastarasis sėdėjo ant atsarginių suolo, N. Hayesas iš šono stebėjo netaiklius Roko Jokubaičio metimus bei nepavykusį Thomaso Walkupo bandymą sužaisti su Augustine'u Rubitu. O aikštėje akivaizdžiai perlaikytas Marius Grigonis išvis prarado kvapą ir grįžęs pačioje pabaigoje taip pat liko pagrindinių įvykių nuošalyje.

Tačiau M. Schilleris apie savo taktinius sprendimus neišsiplėtė. Paklaustas, ar „Maccabi“ perimant iniciatyvą nemanė, kad vertėtų grąžinti J. Lauvergne'ą, atsakė lakoniškai.

„Ne, antraip taip ir būčiau padaręs“, – ištarė austras.

Pagrindine nesėkmės priežastimi jis nurodė „Maccabi“ gretose karjeros rekordą fiksavusį ir 16 taškų pelniusį Draganą Benderį. Aukštaūgis iš Kroatijos sėkmingai „išplėtė“ savo komandos puolimą.

„Buvo įvairių iššūkių, tikrai įdomios rungtynės. Antrą kartą susitikome „Maccabi“ be vidurio puolėjo Othello Hunterio. Dėl to D. Benderis žaidė šioje pozicijoje, ir tai yra įdomus puolimo ginklas. Manau, ši pozicija jam net geresnė. Jo metimai po „pick-and-pop“ situacijų ketvirtame kėlinyje ir nulėmė tai, kad varžovai išsiveržė į priekį“, – kalbėjo 39-erių specialistas.

Apskritai jis tvirtino rungtynėmis nenusivylęs – neskaitant atskirų žaidimo epizodų.

„Man patiko mūsų kovingumas, sužaidėme vienas geresnių rungtynių per pastarąsias tris savaites. Deja, jų nelaimėjome. Susidėjo maži dalykai, kuriuos privalu geriau atlikti, jei nori laimėti. Kalbu apie koncentracijos reikalaujančius epizodus: pražanga ne laiku, varžovų po baudos metimo atkovotas kamuolys. Tai – labai svarbūs momentai. Iš principo galime būti patenkinti žaidimu, bet pergalės dėl to mums niekas neįskaičiuos“, – dėstė M. Schilleris.

Kauniečiams nepadėjo traumuotas gynėjas Artūras Milaknis, bet su „Žalgirio“ marškinėliais Eurolygoje pagaliau debiutavo puolėjas Patricio Garino. Po kelio operacijos atsigavęs argentinietis žaidė 3 min. ir taškais nepasižymėjo. Tuo metu „Maccabi“ trūko vidurio puolėjo O. Hunterio ir gynėjo Yovelio Zoosmano.

Pirmojo rato komandų akistata praėjusį lapkritį Tel Avive virto prasčiausiomis kauniečių sezono rungtynėmis ir skaudžiausiu visų laikų pralaimėjimu tarpusavio mačuose 57:85.

Per visą istoriją europinėje arenoje „Žalgiris“ ir „Maccabi“ susitiko 31 kartą, lietuviams pavyko laimėti 11 sykių.

"Žalgiris" - "Maccabi" rungtynių statistika

Kitą savaitę M. Schillerio auklėtiniai sužais dvejas Eurolygos rungtynes su Vokietijos klubais. Antradienį laukia namų mačas su Berlyno ALBA, ketvirtadienį – išvyka į Miuncheno „Bayern“ teritoriją.

Reguliarųjų Eurolygos sezoną balandžio 8 d. užbaigs dvikova savoje aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“.

Vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas nebeturintis „Maccabi“ kitą savaitę galynėsis su „Barcelona“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)