Kovo 26-27 d. vyksiantis turnyras žymės jubiliejinio – 10-ojo – FIBA Pasaulio turo sezono pradžią, o jame bus ir komanda iš Lietuvos, Šakių „Gulbelė“. Šakiškiams kelią grupėje pastoti mėgins dvi Balkanų ekipos – Limanas (Serbija) ir Piranas (Slovėnija).

„Dabar į „Masters“ suvažiuoja visos geriausios pasaulio komandos, nėra kada snausti. Ši grupė yra mirtininkų, nes abi komandos žaidžia fizišką, akcentuotą ir protingą žaidimą. Mums parankesnis greitesnis ir nemetodinis žaidimas, kokį žaidžia, pavyzdžiui, Niujorko „Harlem“, – į grupės varžybas žvelgė komandos treneris Dainius Novickas.

„Gulbelė“ naująjį sezoną pasitinka sudėtyje atlikusi korekcijas dėl kelio traumą patyrusio Marijaus Užupio. Pastarąjį šakiškių gretose pakeis geriausiu 2020-ųjų šalies trijulių krepšininku pripažintas Darius Tarvydas. Jis prisijungia prie įprastos „Gulbelės“ trijulės – Aurelijaus Pukelio, Šarūno Vingelio ir Pauliaus Beliavičiaus.

„Po rinktinės stovyklos kažkiek lengviau, susipažinom, kažkiek kartu pasižaidėm, – apie adaptaciją naujoje ekipoje kalbėjo D. Tarvydas. – O čia atvažiuojam be treniruočių. Būdami čia spėjome pažaisti, pažiūrėjom, kokius derinius darysim, kaip žaisim gynyboj. Iš kitos pusės, vieni kitus gerai žinom, nes žaidėm ne vieną kartą. Aiškios ir silpnos, ir stiprios vieni kitų vietos.“

Nors kol kas dar nėra paskelbta, kiek „Masters“ turnyrų vyks naujajame sezone, juose tikimasi išvysti bent kelias lietuvių ekipas. Kartais kelialapius į šiuos turnyrus reikės išsikovoti „Challenger“ serijos turnyruose, tačiau kelias į ten ves ir per Lietuvoje vyksiančias varžybas.

„Yra noras ir siekis, jog trys komandos atstovautų Lietuvą „Masters“ ir „Challenger“ turnyruose ir rinktų taškus, kuo sėkmingiau pasirodytų, – tikslą įvardino 3x3 krepšinio asociacijos įkūrėjas Rolandas Skaisgirys. – Kalbu apie tris komandas be Utenos, nes tai savaime suprantama – jie jau yra elite. Laukia didelis darbas. Turėsime pakvietimų, bet reikės jų ir išsikovoti. Kelionės bus per visą pasaulį – įskaitant Azijos ir Amerikos žemynus“

Pasaulinio lygio turnyrai, kuriuose dalyvaus nacionalinės ekipos kandidatai, yra laikomi pasiruošimo olimpinės atrankos turnyrui dalimi.

Gegužės 26-31 d. Grace (Austrija) lietuviai kovos dėl olimpinio kelialapio, o sėkmės atveju liepos 24-29 d. grumsis Tokijo olimpiadoje.

Dar iki šio turnyro startuos Lietuvos 3x3 čempionatas, antrus metus iš eilės planuojamos ir „Hoptrans 3x3“ turnyro kovos. Šiuose turnyruose taip pat bus dalijami bilietai į aukščiausio lygio tarptautinius turnyrus.

Šiame sezone progų atstovauti Lietuvai sulauks ir jaunimas. Šalies U-21 ir U-23 rinktinės rungsis Tautų lygos etapuose.

Rugsėjį numatytas 2021-ųjų 3x3 krepšinio Europos čempionatas. 2019-aisiais vykusiame turnyre „Gulbelės“ pagrindu sudaryta Lietuvos nacionalinė ekipa Vengrijoje pasidabino bronza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)