Eurolygos turnyro lentelėje į 11-ąją vietą smuktelėjusiam „Žalgiriui“ (15/15) reguliariajame sezone liko sužaisti ketverias rungtynes, iš kurių net trejos vyks Kaune.

Pirmoji iš šio varžovų ketverto – Tel Avivo „Maccabi“ komanda, kurią „Žalgiris“ namuose priims ketvirtadienio vakarą.

Kitą savaitę „Žalgiris“ namie žais su Berlyno ALBA ir išvykoje – su Miuncheno „Bayern“, o reguliarųjį sezoną užbaigs balandžio 8-ąją namų rungtynėmis su Atėnų „Panathinaikos“.

"Žalgirio" likusių rungtynių tvarkaraštis

Vertindamas „Žalgirio“ galimybes, kauniečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris situaciją apibendrino taip: „Viskas paprasta – turime laimėti visas ketverias rungtynes. Jeigu tai padarysime, turėsime labai didelius šansus pasiekti atkrintamąsias. Su trimis pergalėmis galimybės būtų mažesnės, o jeigu laimėtume dvejas rungtynes, tai irgi būtų įmanoma, tačiau jau turėtų įvykti stebuklas.“

„Maccabi“ (11/17) komanda į Kauną atvyksta be svarbaus aukštaūgio Othello Hunterio. Tel Avivo komanda jau apskritai yra netekusi galimybių prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Paklaustas, kaip vertina faktą, jog teks žaisti su ką prarasti jau nebeturinčiais varžovais, M. Schilleris tokiam teiginiui paprieštaravo.

„Manau, kad lygoje nėra komandos, kuri neturėtų, ką prarasti. Svarbios yra visos rungtynės – nepaisant to, ar tu kovoji dėl vietos atkrintamosiose, ar ne. Klubams svarbi kiekviena pergalė, toks mūsų darbas. Aišku, kai tu varžaisi dėl vietos atkrintamosiose, suklysti baimė yra didesnė“, – dėstė jis.

Primojo rato rungtynėse Tel Avive „Žalgiris“ patyrė kol kas skaudžiausią sezono nesėkmę – visiškai neprilygo varžovams ir nusileido jiems net 28 taškų skirtumu (57:85).

„Tąsyk turėjome labai daug problemų. Turėjome bėdų ginantis prieš gynėjus, dėl jų greičio. Mes patys dėl koronaviruso neturėjome Roko Jokubaičio, o tai dar labiau apsunkino situaciją. Jų greitis buvo didžiausias galvos skausmas, na o tarp priekinės linijos žaidėjų mums daug sunkumų pridarė Draganas Benderis. Šį kartą Kaune susitiksime su iš esmės ta pačia varžovų sudėtimi – tai bus didelis iššūkis“, – dėstė M. Schilleris.

"Žalgiris" - "Maccabi". Statistikos palyginimas

„Apskritai „Maccabi“ turi daug talento, savo žaidime naudoja schemas su trimis gynėjais ant parketo. Jie mėgsta perdavinėti kamuolį iš rankų į rankas, lengvesniu penketu turėtų žaisti ir Kaune, nes nebus Hunterio. Taigi, laukia nelengva darbas“, – pridūrė treneris.

Antradienio vakarą LKL čempionate per rungtynes su Alytaus „Dzūkija“ po itin ilgos pertraukos žaidė argentinietis Patricio Garino, kuris Eurolygoje šį sezoną debiutuoti dar nespėjo. Anot M. Schillerio, kol kas nėra aišku, ar jis „Žalgirio“ gretose pasirodys per rungtynes su „Maccabi“.

„Jam po tokio krūvio skauda visą kūną, bet svarbiausia, kad Patricio keliui – viskas gerai. Vyksta reabilitacijos procesas, pernelyg daug iš jo tikėtis negalime. Dėl jo pasirodymo aikštėje spręsime vėliau“, – tikino M. Schilleris.

„Žalgirio“ namų rungtynės su „Maccabi“ prasidės kiek vėliau, nei įprasta – 20.40 val.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)