„Esame laimingi dėl pergalės. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme itin prastai. Nesustabdėme jų prasiveržimų, o būtent prasiveržimai yra šios ekipos stipriausioji pusė puolime.

Įleisdami juos į baudos aikštelę, suteikėme daug erdvės ir galimybę atmesti kamuolį ant tritaškio linijos, nuo kurios jie mus baudė, – rungtynių eigą komentavo M. Schilleris. – Kur kas geriau žaidėme antroje pusėje. Neleidome jiems taip lengvai veržtis, gerai atsitvėrėme varžovus.“

Antradienio vakarą po daugiau nei šešių mėnesių aikštelėje pasirodė argentinietis Patricio Garino. Per 15 minučių Garino pataikė vieną tritaškį ir taip pelnė pirmuosius savo taškus „Žalgirio“ gretose.


„Džiaugiuosi, jog jis aikštelėje galėjo praleisti 15 minučių be jokio diskomforto ar skausmo, atrodė užtikrintas, – pasakojo treneris. – Patricio nežaidė beveik pusantrų metų ir šios rungtynės yra jo atsistatymo dalis. Labai džiaugiuosi šiuo pirmuoju žingsniu.“

Rungtynėse su „Dzūkija“ blykstelėjo „Žalgirio“ kapitonas ir veteranas Paulius Jankūnas, kuris pelnė 16 taškų ir pataikė net 4 tritaškius iš 5. Tiesa, toks kapitono pataikymas trenerio nestebino.
„Paulius iš tų vietų treniruojasi mesti ir pataiko. Žinau, kad varžovai dažnai rizikuoja ir suteikia jiems erdvės. Puiku, jog Paulius nedvejojo ir toks pasirodymas manęs nė kiek nestebino“ , – kapitono pasirodymą įvertino M. Schilleris.

Primename, kad „Žalgiriui“ tai turėjo būti antros rungtynės per tris dienas, tačiau sekmadienio mačas Vilniuje su „Rytu“ netikėtai buvo atšauktas – Vilniaus komandoje fiksuotas koronaviruso atvejis.

Šį ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia itin svarbios Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės su Tel Avivo „Maccabi“. Susitikimas vyks Kaune.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)