Kaltinimai patyrusiam treneriui pateikti remiantis buvusios jo auklėtinės, kuri dabar jau yra suaugusi, parodymais.

Su specialisto aplinkos žmonėmis pabendravęs Delfi.ee išsiaiškino, jog panašių tamsių istorijų aplink M. Koitla vyniojasi ne viena.

„Kai buvau šeštokė, jis mane pasikviesdavo į sporto salę, užrakindavo jos duris, šnibždėdavo į ausį ir mane liesdavo. Tuo metu tai atrodė jaudinančiai, tačiau vėliau sukėlė nepasitikėjimą savimi ir gėdą. O po kelerių metų, kai ėjau jau į devintą klasę, jis nustojo manimi domėtis – gal buvau jau per sena“, – cituojama viena savo tapatybės nenorėjusi viešinti buvusi M. Koitlos mokinė.

Kitos buvusios jaunosios žaidėjos pažymėjo, jog treneris būdavo itin griežtas jam neįtikusioms auklėtinėms, todėl dauguma stengdavosi stropiai vykdyti visus nurodymus.

M. Koitla anksčiau dirbo krepšinio treneriu ir kūno kultūros mokytoju Taline esančioje Jakobo Westholmio gimnazijoje, taip pat „Marcus“, „Audentes“ ir „Nord“ klubuose, kur treniravo įvairaus amžiaus jaunąsias krepšininkes.

Tuo metu Graikijoje panašus skandalas supurtė šios šalies krepšinio federaciją.

Neįvardijama jos darbuotoja šalies sporto ministerijai pasiskundė 2014-2018 metais patyrusi nuolatinį aukšto rango federacijos vadovo seksualinį priekabiavimą, virtusį ir bandymu išprievartauti.

Moters skundas perduotas tirti prokuratūrai.

82-ejų George'o Vassilakopoulo vadovaujamos Graikijos federacijos gegužės pabaigoje laukia prezidento rinkimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)