Tam, kad juos kas nors galėtų išstumti iš turnyro lentelės viršūnės, katalonai turi pralaimėti bent tris iš keturių likusių mačų – su Berlyno ALBA, Tel Avivo „Maccabi“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Miuncheno „Bayern“.

Tokią patogią situaciją „Barca“ susikūrė ne tik demonstruodama stabilų pergalingą žaidimą kone viso sezono metu, bet ir penktadienį Milane įspūdingu stiliumi 72:56 pranokusi taip pat vieną iš lyderių Milano „Armani“ (19/11) ekipą.

Į savo geležinius gynybos gniaužtus varžovus suspaudę barseloniečiai leido Italijos atstovams pataikyti tik 2 tritaškius iš 15-os ir paliko juos su vos 9 rezultatyviais perdavimais bei net 17 klaidų.

Tokiu saviškių pasirodymu patenkintas buvo ir vyriausiasis nugalėtojų treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Nežinau, mes nusipelnėme būti pirmi ar ne, bet sezonas dar nesibaigė. Mes vis dar nesame garantuoti dėl pirmos vietos ir turime nebaigtų reikalų – liko daug svarbių rungtynių.

Manau, kad antroje mačo pusėje mes gynėmės neįtikėtinai. Atlikome puikų darbą – atvykome čia ir nugalėjome labai labai gerą komandą. Tai, kad leidome jai surinkti tik 56 taškus, yra kažkas ypatingo.

Bet tai tik vienas vakaras, o juk per metus sužaidžiame 80 rungtynių. Netikiu, kad vienas susitikimas gali būti kažkoks pareiškimas, nes kita akistata jau yra visai kita istorija. Tačiau šiandien mes esame laimingi, kadangi „Armani“ buvo ką tik po didžiulės pergalės Maskvoje, kur primetė daug taškų, o Kevinas Punteris ir Shavonas Shieldsas rodė fantastišką lygį. Mums pavyko juos šiek tiek sustabdyti ir sumažinti jų pataikymo procentus“, – džiaugėsi Šaras.

Tuo metu šeimininkų strategas Ettore Messina tik pripažino visapusišką oponentų pranašumą ir pareiškė, kad jo auklėtiniai ir toliau sieks pagrindinio savo tikslo – patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Barcą“ į priekį Milane vedė Nikola Mirotičius su 15 taškų, o puolimui dirigavo Nickas Calathesas, pats nesukrapštęs nė taško, bet išdalinęs net 11 rezultatyvių perdavimų.

Sekmadienį katalonų laukia nelengvas išbandymas ir Ispanijos ACB lygoje, kur jie svečiuose susikaus su kita Eurolygos dalyve „Valencia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)