Mačo pradžioje „Žalgirio“ gretose išsiskyrė broliai Dovydas ir Dominykas Butkos, kartu pelnę 8 taškus, tačiau priekyje buvo varžovai – 8:11. Užtat per likusias beveik 5 pirmojo kėlinio minutes kauniečiai į savo krepšį nepraleido nė taško, o kitoje aikštės pusėje pasižymėjo 5 taškus surinkęs Motiejus Krivas ir ketvirtį prasiveržimu su pražanga užbaigęs Kajus Kublickas – 18:11.

Po Liutauro Lelevičiaus ir Dominyko Butkos dvitaškių su pražangomis „Žalgiris“ buvo įgijęs ir dviženklį pranašumą (24:13). Jis išsilaikė po to paties Dominyko ir Ugniaus Jaruševičiaus dvitaškių (28:17), tačiau du tolimus metimus pataikę turkai priartėjo iki 2 taškų (29:27). Prieš pat didžiąją pertrauką taškus kauniečiams pelnė M. Krivas ir Titas Sargiūnas – 33:29.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai net 6 minutes neleido varžovams pelnyti taškų, o patys per tą laiką įmetė net 18. Dėjimu turkų krepšį drebino U.Jaruševičius, po tritaškį pataikė L. Lelevičius ir T. Sargiūnas (51:29). Kėlinio pabaigoje dar kartą iš toli pasižymėjo T. Sargiūnas, 12-ąjį tašką rinko Dominykas Butka, o M. Krivas rezultatu 32:10 laimėtą kėlinį uždarė fiksuodamas dvigubą dublį – 65:39.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. „Žalgirio“ gretose taškus ir toliau rinko broliai Butkos, savo dvigubą dublį įsirašė ir U.Jaruševičius. Rungtynes po Radvilo Kneižio aštuntojo rezultatyvaus perdavimo tritaškiu uždarė L. Lelevičius – 84:69.

Dvigubu dubliu nugalėtojų ekipoje pasižymėjo net du žaidėjai – Ugnius Jaruševičius ir Motiejus Krivas. Pirmojo sąskaitoje 12 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, antrojo – 11 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

Fenerbahče“: Yusufas Bayrakas 15, Shayhanas Yetkinas 13, Berkay Yilmazas 12.

Žalgiris“: Dominykas Butka 15, Ugnius Jaruševičius 12 (10 atk.k.), Motiejus Krivas 11 (13 atk.k.), Dovydas Butka ir Liutauras Lelevičius po 11, Titas Sargiūnas 9, Kajus Kublickas 7, Radvilas Kneizys 6, Emilis Bartninkas 2, Edas Valenta, Mantas Kocanas, Dominykas Grenda po 0.

Pergalę jaunieji iškovojo praėjus vos dienai po pagrindinės „Žalgirio“ komandos viešnagės Stambule, kuri baigėsi skaudžiu pralaimėjimu 61:84 tai pačiai vietos „Fenerbahče“ ekipai.

Stambulo „Fenerbahce“ turnyro išvakarėse pakeitė Patrų „Promitheas“ komandą, kurioje buvo užfiksuotas COVID-19 atvejis. Šeštadienį jaunieji žalgiriečiai žais net dvejas rungtynes: 9.00 val. su Bursos „Tofas“, o 19.00 val. su Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)