Ketvirtadienio vakarą Stambule „Žalgirio“ (15/15) puolimas dar sykį visiškai įstrigo – svečiai 61:84 neprilygo Stambulo „Fenerbahče“ (18/12).

Be Edgaro Ulanovo žaidusių šeimininkų pranašumas išryškėjo dar pirmoje rungtynių pusėje, o „Žalgirio“ žaidimo agoniją gerai iliustravo keletas epizodų – vienoje iš greitų atakų trys prieš du puolę žalgiriečiai persvaros išnaudoti nesugebėjo ir Thomas Walkupas sutrikęs netaikliai metė iš vidutinio nuotolio, kita užsitęsė tiek, kad Steve'as Vasturia buvo priverstas išmesti neparuoštą tritaškį, o kamuolys net nelietė lanko.

Varžovams pagal daugumą statistikos komponentų nusileidusių kauniečių pasirodymą žodžių į vatą nevyniodamas apibūdino Rokas Jokubaitis: „Bėgiojome lyg viščiukai be galvos.“

„Fenerbahče“ kauniečius turnyro lentelėje jau lenkia dviem pergalėmis, ir nors teorinių šansų patekti į aštuntuką „Žalgiris“ dar turi, iš esmės toks įvykių posūkis jau turėtų būti prilyginamas stebuklui.

Skirtingos buvo ir abiejų komandų trenerių reakcijos. Jei „Žalgiriui“ vadovaujantis Martinas Schilleris pripažino, jog pasirodymas buvo itin nuviliantis, „Fenerbahče“ vedlys Igoris Kokoškovas neslėpė pasitenkinimo.

„Tai buvo gera pergalė. Mūsų prioritetas buvo gynyba, mums pavyko varžovus nustumti toliau nuo krepšio. Gera gynyba davė impulsą puolimui, sėkmingi epizodai prie savo krepšio suteikė papildomos energijos puolant, pajutome pagreitį. Taigi, po gerų momentų gynyboje patys atakas paversdavome taškais. Tikras komandinės sėkmės pavyzdys“, – dėstė serbas.

„Kiekvienas į aikštę ėjo pasiruošęs kovoti, suprasdamas, kokios svarbos mums yra šitos rungtynės. Jeigu tu nori būti atkrintamųjų varžybų komanda, tu privalai apginti savo namų tvirtovę.

Mes privalėjome būti efektyvūs (pagal bendrą efektyvumo koeficientą „Žalgirį“ šeimininkai pranoko 117-56, – red. past.), mes turėjome branginti kamuolį. Anksčiau mūsų Achilo kulnas būdavo klaidos, ties šiuo aspektu dar turime kur pasitempti. Tikrai sunkiai dirbame“, – kalbėjo treneris.

Galutine baigtimi ir vaizdu aikštėje liko patenkintos ir ryškiausios „Fenerbahče“ žvaigždės, o Janas Vesely apskritai užsiminė, kad pergalė nebuvo sunki.

„Aš suklydau tris kartus. Bet iš esmės mes stengėmės aktyviai dalintis kamuoliu, todėl kažkiek klysti per 40 minučių yra normalu.

Esu patenkintas tuo, kaip žaidėme ir puolime, ir gynyboje. Šį kartą mes parodėme, kad žaisdami savo krepšinį galime laimėti lengvai. Keistas sezonas, daug žaidėjų atvyko ir išvyko, tačiau ši pergalė sustiprina mūsų pozicijas kovoje dėl bilieto į aštuntuką“, – pažymėjo 21 tašką pelnęs ir 32 efektyvumo balus surinkęs čekas.

"Fenerbahče" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Jam pritarė ir Nando De Colo. „Jaučiamės puikiai. Pasimokėme iš klaidų, padarytų per ankstesnes rungtynes su Valensijos komanda. Laimėjimas labai svarbus – reagavome aikštėje ir patys pasigerinome savo padėtį.

Norėčiau pagirti J. Vesely, kuris aikštėje žaidžia daugiau nei protingai. Puikus pasirodymas“, – tvirtino su 16 taškų rungtynes užbaigęs prancūzas.

Pažymėtina, kad pirmojo rato rungtynėse Kaune žalgiriečiai Turkijos komandą buvo sutriuškinę 99:62, tačiau nuo tada bendra situacija Eurolygoje apsivertė aukštyn kojomis.

Šiuo metu turnyro lentelėje „Fenerbahče“ užima 6-ąją vietą, o „Žalgiris“ yra smuktelėjęs į 11-ą poziciją.

„Žalgiriui“ liko sužaisti ketverias reguliariojo sezono rungtynes – kovo 25 d. su Tel Avivo „Maccabi“, kovo 30 d. su Berlyno ALBA, balandžio 1 d. su Miuncheno „Bayern“ ir balandžio 8-ąją su Atėnų „Panathinaikos“.

Turnyro lentelė nesibaigus 30-ajam turui (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)