Net 30 taškų ketvirtame kėlinyje pirmavusi „Fenerbahče“ ketvirtadienį laimėjo 84:61.

Nors gruodį Kaune Martino Schillerio auklėtiniai nugalėjo dar didesne persvara ir lenkė Igorio Kokoškovo brigadą turnyro lentelėje, dabar tuo pasiguosti nebėra kaip – ant šešto laiptelio pakilusi „Fenerbahče“ (18/12) vienuoliktoje vietoje liekančiam „Žalgiriui“ (15/15) nebeatrodo pavejama.

Didžiąją sezono dalį paprastu, bet sklandžiu puolimu Eurolygą žavėję kauniečiai jau trejose pastarosiose rungtynėse nesugebėjo surinkti nė 65 taškų, ir tai, Roko Jokubaičio nuomone, yra didžiausia problema.

„Turime iš naujo persigrupuoti, nes šiandien kovojome tik pirmas 5 minutes. Paskui paleidome varžovus, tiesiog numirėme aikštėje. Mūsų šiandien net nebuvo: nesiaukojome, nekritome ant kamuolio, bėgiojome kaip viščiukai be galvų.

Mūsų puolimas šiandien tikrai buvo nesustyguotas, pasimetėme prieš gynybą keičiantis visais dengiamaisiais. Metimai buvo neparuošti, nelogiški, po jų varžovai galėdavo bėgti į kontratakas. Labai sunku žaisti tokiomis sąlygomis, nes įprastai puolimas būdavo kaip ir mūsų arkliukas“, – komentavo 8 taškus pelnęs įžaidėjas.

Jis neslėpė, jog „Žalgiris“ neišlaikė antros sezono pusės iššūkių, bet kelti baltą vėliavą dar esą anksti.

„Ir fiziškai, ir psichologiškai dabar tikrai esame nusilpę. Bet, kaip treneris minėjo rūbinėje, sezonas dar nebaigtas. Sekmadienį laukia svarbus mūšis (su Vilniaus „Rytu“ – Delfi), paskui – likę keturi Eurolygos turai. Nežinau, kokie bus trenerių metodai, kaip mus paruoš, bet manau, kad patys turime pasižiūrėti į veidrodį ir dvigubai labiau pasistengti, kad sezoną užbaigtume bent kažkiek smagiau“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Tuo metu M. Schilleris antrą kartą iš eilės po Eurolygos rungtynių neturėjo už ką pagirti savo komandos.

„Po gana neblogų pirmųjų penkių minučių staiga subyrėjome. Esu labai nepatenkintas žaidimu abiejose aikštės pusėse. Labai nuviliantis pasirodymas... Mums trūko susikaupimo. Nuovargis? Galbūt... Susideda daug dalykų. Tai irgi gali būti faktorius, nes daug žaidėjų neturime, tačiau tuo negalime teisintis“, – dėstė specialistas iš Austrijos.

Jo nuomone, komanda pastaruoju metu prasčiau dalinasi kamuoliu, jai trūksta varžovus gynyboje verčiančio „išsiplėsti“ Artūro Milaknio.

„Dabar turime laimėti visas likusias rungtynes. Na, bet lygiai tokį patį tikslą mes turime visada, taigi, niekas nesikeičia“, – paklaustas apie „Žalgirio“ poziciją kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas, teigė treneris.

„Žalgiriui“ ketvirtadienį nepadėjo traumuoti Artūras Milaknis ir Patricio Garino.

Tuo metu dubenį susitrenkęs Joffrey Lauvergne'as grįžo į rikiuotę ir starto penketą. Tiesa, vidurio puolėjas žaidė tik 14 min. ir tenkinosi 6 taškais bei vos 2 atkovotais kamuoliais.

„Fenerbahče“ vertėsi be susižeidusio Edgaro Ulanovo, Bobby Dixono ir Meliho Mahmutoglu.

Kauniečiai prieš savaitę Stambule neturėjo jokių argumentų prieš „Anadolu Efes“ ir pralaimėjo 62:89.

Panašiai klostėsi ir pirmasis tarpusavio mačas su „Fenerbahče“ praėjusį gruodį Kaune – tik jau Lietuvos čempionų naudai.

Klubo rezultatyvių perdavimų rekordu (31) pažymėta pergalė 99:62 buvo didžiausia „Žalgiriui“ tarpusavio susitikimų istorijoje, per kurią „Fenerbahče“ laimėjo 17 sykių, kauniečiai – 11.

Vis dėlto po slogaus pasimatymo Kaune Igorio Kokoškovo auklėtiniai pakilo iš pelenų ir per kitus 15 turų susižėrė jau 13 pergalių.

Sekmadienį M. Schillerio auklėtiniai išvykoje gins Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių poziciją mače su artimiausiu persekiotoju „Rytu“, o po savaitės Nemuno saloje priims Tel Avivo „Maccabi“. Savo ruožtu, „Fenerbahče“ aplankys Pirėjo „Olympiakos“ tvirtovę.

"Fenerbahče" - "Žalgiris" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)