Vilniaus „Rytas“ (19/5) Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pratęsė pergalių seriją iki dvylikos, tačiau dėl to reikėjo kaip reikiant pavargti. Vilniečiai po įtemptos kovos namie 80:74 (16:16, 16:24, 23:7, 25:27) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (7/15).

„Jeigu taip įeisime, kaip šiandien, bet kuris varžovas gali mus nunešti nuo aikštės. Nešnekant „Žalgiris“ ar kita komanda. Prieš šias rungtynes nebuvo jokių požymių, požiūris buvo tinkamas. Kas šiandien nutiko komandai, reikės ieškoti priežasčių, – po trečiadienio dvikovos namie su Alytaus „Dzūkija“ kalbėjo „Ryto“ strategas G. Žibėnas. – Daugelis iš mūsų į aikštelę šiandien taip ir neįžengė. Kažkur buvo pranykę. Tikiuosi, jie protingo vyrai ir pasidarys protingas išvadas“.

Sostinės komandos žaidėjus, iškovojusius 12-ą pergalę iš eilės, treneris neglostė: „Nėra, ko čia slėpti. Jaučiamės šiek tiek gėdingai po šių rungtynių. Disciplinos šiandien nebuvo, kaip komanda padarėme žingsnį atgal, kažkodėl „fokuso“ nebuvo visiškai. Laimėjome tik dėl trečio kėlinio, kur vyrai sąžiningai atidirbo. O vietoje to, kad uždarytume rungtynes ketvirtame kėlinyje, leidome „Dzūkijai“ įmesti 27 taškus. Tai yra visiškai išeinantys skaičiai iš mūsų standartų. Kažkodėl mūsų šiandien čia nebuvo“.

Kodėl pradėti rungtynes sekasi gerokai sunkiau nei žaisti po didžiosios pertraukos?

„Mes vis dar esame nauja, tobulėjanti ir ieškanti komanda, ieškanti savojo žaidimo. Vienose rungtynėse būna vienas starto penketas, šiandien mėginome su dviem „dideliais“ pradėti. Vis dar esame ieškojimų kelyje, bet tikimės lemiamoms kovos mažiau blaškytis, turėti savitą braižą ir eiti kautis dėl vienintelio tikslo“, – sakė G. Žibėnas.

Anot jo, nėra jokių priežasčių ar pasiteisinimų, kad žaidėjai mėgintų pasitaupyti ar jau būti mintyse rungtynėse su „Žalgiriu“.

„Dabar svarbiausia – teisingai sureaguoti, teisingai ateiti į treniruotę, turėsime 2 dienas pasiruošti dvikovai su „Žalgiriu“. Tuomet turėsiu atsakymą, kokie mūsų šansai sekmadienį. Dabar koncentravomės Alytaus ekipai. Dabar – ne tas mintyje. Reikia pasiruošti“, – teigė „Ryto“ strategas.

Nikola Vasilevas daug priekaištų savo auklėtiniams nerado.

„Ačiū žaidėjams, turėjome gerą pirmą pusę, atlikome gerų metimų, viskas ėjo pagal planą, bet vėliau viskas pakrypo kitaip. Mus žudė „Ryto“ taškai po klaidų“, – teigė „Dzūkijos“ strategas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)