Susitikimas prasidėjo lygiai, tačiau antrajame kėlinyje „Dzūkija“ kiek netikėtai ėmė iniciatyvą į savo rankas. Martynas Zigmantavičius, Artūras Jomantas ir Paolo Marinelli inicijavo gerą atkarpą, po kurios svečiai pirmavo 32:23, o iki didžiosios pertraukos „Rytas“ sugebėjo rezultatą pašvelninti tik nežymiai – 32:40.

Po pertraukos vilniečiai grįžo užsivedę ir surengė spurtą 10:2, po kurio rezultatas tapo lygus – 42:42. Šis ketvirtis buvo puikus šeimininkams, kurių atakos nestrigo, ir sunkus alytiškiams, o Mindaugas Girdžiūnas, Andrew Goudelockas ir Martynas Echodas tempė į priekį „Rytą“ taip, kad skirtumas tapo dviženklis – 55:45.

Dzūkai rankų nenuleido ir likus 4 minutėms M. Zigmantavičius skirtumą vėl rėžė iki 2 taškų – 65:67. Vis tik Dovis Bičkauskis su M.Echodu artino „Rytą“ prie pergalės ir pagrindas jai buvo padėtas įgavus vėl dviženklį pranašumą – 77:67. P. Danisevičiaus baudų metimai leido išsaugoti intrigą (72:77), tačiau paskutines „Dzūkijos“ viltis daužė A. Goudelockas, pataikęs iš toli.

Sostinės ekipa „Betsafe-LKL“ nepralaimi nuo gruodžio 12 dienos, kai krito Panevėžyje.

Doviui Bičkauskiui tai buvo antras efektyviausias sezono mačas: jis pelnė 17 taškų, atkovjo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 24 naudingumo balus.

G.Staniuliui tai buvo efektyviausias sezono mačas: jis pelnė 14 taškų, atkovojo 13 kamuolių bei surinko 25 naudingumo balus. M.Zigmantavičiui pavyko pasiekti aukščiausius karjeros rodiklius: 12 taškų ir 14 naudingumo balų.

Rytas“: Dovis Bičkauskis 17, Martynas Echodas 16, Andrew Goudelockas 13 (3/6 trit.), Arnas Butkevičius 11 (6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 9, Augustas Marčiulionis 8.

Dzūkija“: Giedrius Staniulis 14 (13 atk. kam.), Paolo Marinelli 13, Martynas Zigmantavičius 12, Matas Jucikas 10, Kristupas Žemaitis 7 (6 rez. perd.).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)