Pasak trenerio, prancūzo sveikatos būklė vis dar kelia klausimų. M. Schillerio teigimu, pastarosiomis dienomis jis treniravosi tik minimaliai.

„Ar Jojo žais, nuspręsime prieš rungtynes“, – sakė praėjusią savaitę 39-ą gimtadienį paminėjęs specialistas.

2018-2020 metais „Fenerbahče“ marškinėlius vilkėjęs J. Lauvergne'as šiame Eurolygos sezone yra vienas svarbiausių kauniečių žaidėjų. Per rungtynes jis vidutiniškai renka po 11,2 taško, 5,6 atkovoto kamuolio bei 1,4 rezultatyvaus perdavimo. Aukštaūgis pagal naudingumą (vid. 12,8 balo) komandoje yra antras.

Stambule „Žalgiris“ vėl versis be traumuoto Artūro Milaknio, neminint nuo sezono pradžios nežaidžiančio Patricio Garino.

Tuo metu „Fenerbahče“ dėl traumos nepadės argentiniečio pirmtakas „Žalgiryje“ Edgaras Ulanovas. Puolėjas jau buvo iškritęs iš rikiuotės praėjusį mėnesį, bet vėliau grįžo ir sužaidė kelias rungtynes.

Užtat turkai, M. Schillerio žiniomis, galės kliautis Marko Guduričiumi. Būtent jo sugrįžimas iš NBA praėjusią žiemą pradėjo „Fenerbahče“ renesansą, iškėlusį Igorio Kokoškovo auklėtinius į geriausių aštuonetą.

„Krepšinis – ne futbolas, mes nežaidžiame vienuolika prieš vienuolika. Mūsų sporte vienas arba du geri žaidėjai gali daug ką pakeisti. M. Guduričius „Fenerbahče“ labai naudingas tiek puolime, tiek gynyboje.

Nuo to laiko, kai susitikome Kaune, „Fenerbahče“ rezultatai gerokai pasitaisė. Mano akimis, tai yra labai aukštos kokybės krepšinį žaidžianti komanda, kurią į priekį veda tokie žaidėjai kaip Janas Vesely, Nando De Colo, tas pats M. Guduričius. Nėra taip lengva rasti veiksmingų priemonių jiems stabdyti, kadangi „Fenerbahče“ turi daug derinių ir daug ginklų“, – varžovus gyrė M. Schilleris.


Komplimentų dar iš darbo anapus Atlanto laikų pažįstamam oponentui negaili ir I. Kokoškovas.

„Žalgirį“ priskirčiau grupei komandų, su kuriomis Eurolygoje žaisti sudėtingiausia. Kauno ekipa vieninga, visi 12 krepšininkų yra pripratę žaisti kartu. Kai žiūri į „Žalgirį“, gali matyti tradicinį lietuvišką krepšinį, šios šalies krepšinio mokyklą. Be abejo, komandoje yra ir gerų legionierių, tarp kurių išsiskiria J. Lauvergne'as. Visą sezoną „Žalgiris“ demonstruoja kokybišką krepšinį, ir su tuo sveikinu M. Schillerį – jo pastangos tikrai atsipirko.

Bet kuriuo atveju, mes žaisime namuose ir turime apginti savo tvirtovę. Reguliariojo sezono pabaiga – čia pat, todėl kiekvienas taškas yra nepaprastai svarbus“, – dėstė serbas.

M. Schilleris, kalbėdamas apie įtemptą situaciją turnyro lentelėje, kuri tik kais sulig kiekvienu iš reguliariajame sezone likusių penkių turų, teigė papildomo spaudimo nejaučiantis.

„Dabar prisidėjo šiek tiek daugiau dramos, nes vaizdas turnyro lentelėje prieš atkrintamąsias varžybas ima ryškėti. Bet iš tiesų vienodai svarbūs mums buvo ir visi tie mačai, kuriuos žaidėme lapkritį, gruodį ar sausį“, – pažymėjo M. Schilleris.

„Žalgiris“ Eurolygoje šiuo metu rikiuojasi vienuoliktas (15/14), „Fenerbahče“ užima septintą poziciją (17/12).

Praėjusį gruodį Kaune turkai pralaimėjo 62:99 – tai buvo didžiausia „Žalgirio“ pergalė tarpusavio susitikimų istorijoje, per kurią „Fenerbahče“ laimėjo 16 sykių, kauniečiai nuskynė 10 pergalių.

Atsakomoji dvikova Stambule vyks ketvirtadienį, nuo 19.45 val. Lietuvos laiku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)