Komandos aukštaūgis penketuką sudarė iš buvusių ir esamų komandos draugų bei vieno krepšininko, prieš kurį teko žaisti vilkint Lietuvos jaunimo rinktinės marškinėlius.

Įžaidėjo pozicijoje žalgirietis pasirinko buvusį komandos draugą universitete. Juo tapo vėliau ir Lietuvoje epizodiškai pasirodęs Mattas Farrellas.

„Su juo prisiminimai yra labai geri. Kai būdavau laisvas, jis visada mane rasdavo ir kartu mes sukūrėme daug gražių epizodų. Sunkiais momentais jis tempdavo komandą, pataikydavo sudėtingus metimus ir yra išplėšęs ne vieną pergalę“, – savo pasirinkimą argumentavo M. Gebenas.

Atakuojančio gynėjo vietą centras patikėjo dabartiniam komandos draugui Steve‘ui Vasturiai, su kuriuo taip pat žaidė viename universitete, o trečioje pozicijoje buvo pasirinktas Nigelas Hayesas.

„Šiek tiek pakeisime Nigelo poziciją ir paimsime jo universiteto laikų versiją. Neseniai teko žiūrėti jo žaidimo epizodus ir tapo aišku, koks dominuojantis žaidėjas jis buvo“, – rinkosi 26-erių krepšininkas.

Vieninteliu į M. Gebeno penketuką patekusiu atletu, su kuriuo jis pats nežaidė, tapo amerikietis Aaronas Gordonas.

„Reikia kažko atletiškesnio. Pasaulio čempionate prieš jį teko žaisti su Lietuvos U-19 rinktine. Visi žinome, kokias fizines galimybes jis turi su savo šuoliu, tai praverstų tiek gynyboje, tiek puolime“, – svarstė Kauno ekipos narys.

Vidurio puolėjo pozicijoje M. Gebenas pasirinko šiuo metu NBA lygoje rungtyniaujantį Lietuvos vyrų nacionalinės krepšinio rinktinės centrą Joną Valančiūną.

Plačiau apie kiekvieną M. Gebeno pasirinkimą sužinosite pažiūrėję naujausią „Žalgiris TV“ vaizdo įrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)