Labiausiai prie pergalės prisidėjo Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas, kuriems tai naudingiausios sezono rungtynės. G. Masiulis pelnė 26 taškus, atkovojo 11 kamuolių, surinko 40 naudingumo balų, o P.Valinskas įmetė 23 taškus, atliko 5 perdavimus bei surinko 29 naudingumo balus.

Pirmieji du ketvirčiai buvo įtempti ir abi komandos vis epizodiškai persverdavo rezultatą savo pusėn. Nors po ilgosios pertraukos „Dzūkija“ į aikštę grįžo pirmaudama (39:36), iš persvaros nieko neliko po P.Valinsko ir Džordže Gagičiaus metimų – 40:39.

Kristupo Žemaičio ir Pauliaus Danisevičiaus tolimi metimai neleido „Lietkabeliui“ pabėgti (47:47), tačiau lygiai tuo pačiu atsakė Vytenis Lipkevičius, o panevėžiečiai po truputį bandė imti iniciatyvą į savo rankas.

Tiesa, prieš lemiamą ketvirtį „Dzūkija“ atsiliko vos 2 taškais (61:63), tačiau G.Masiulis surengė dvi rezultatyvias atakas, prisidėjo ir kiti Panevėžio komandos atstovai ir pranašumas buvo jau solidesnis – 75:68. Simas Jasaitis su Kristupu Žemaičiu stengėsi intrigą išlaikyti, o likus minutei komandas skyrė tik 3 taškai – 81:84. Netrukus minėtas veteranas skirtumą mažino iki minimalaus (83:84), „Dzūkija“ po pertraukėlės neišnaudojo kelių gerų progų, tačiau K.Žemaitis provokavo Kyle’o Vinaleso pražangą.

Likus 5 sekundėms K.Žemaičio baudos išvedė į priekį „Dzūkiją“ (85:84), tačiau jų mesti stojo ir P.Valinskas. Pirmas metimas skriejo pro šalį, antras rezultatą lygino (85:85), komandų laukė pratęsimas. Jame, rodėsi, panevėžiečiai kontroliuoja situaciją, bet po S.Jasaičio tritaškio „Dzūkija“ vėl atsiliko neženkliai (90:92), vis tik G.Masiulis ir P.Valinskas vaidino svarbią rolę lemiamu metu ir artino „Lietkabelį“ prie pergalės – 96:90.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 26 (11 atk. kam., 40 n.b.), Paulius Valinskas 23 (4 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyle’as Vinalesas 21 (6/14 dvit., 6 kld., 9 n.b.), Vytenis Lipkevičius 9 (3/3 trit.), Gabrielius Maldūnas ir Džordže Gagičius – po 6.

„Dzūkija“: Matas Jucikas 18, Kristupas Žemaitis, Simas Jasaitis ir Giedrius Staniulis (8 atk. kam.) – po 14, Paolo Marinelli 10 (6 rez. perd., 2/2 trit.).


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)